Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Isten ultimátumot adott az elnöknek, hogy ne káromkodjon

politics government religion Horizontal
Philippines' president-elect Rodrigo Duterte gives a press conference in Davao City on June 2, 2016. Rodrigo Duterte warned journalists on June 2, 2016 he would be unable to guarantee their safety, brushing off criticism over his previous comments that murdered corrupt reporters deserved their fate. / AFP PHOTO / MANMAN DEJETO
Vágólapra másolva!
Rodrigo Duterte személyesen Istennek ígérte meg, hogy többet nem káromkodik. A Fülöp-szigeteki elnök híres mocskos szájáról.
Vágólapra másolva!

Duterte Japánban járt, innen érkezett haza a szülővárosába, Davaóba. Itt számolt be arról, hogy hazafelé a repülőgépen Isten ultimátumot adott neki.

„Egy hangot hallottam, amelyik azt mondta nekem, hogy szokjak le a káromkodásról, különben le fog zuhanni a repülőgép, ezért hát megígértem, hogy többet nem beszélek csúnyán” – számolt be az elnök a repülőtéren őt váró újságíróknak.

Az Istennek tett ígéreteknek is vannak határai Forrás: AFP/Manman Dejeto

Duterte híres nyers szavairól, amelyeket elsősorban a Nyugatnak céloz, és részben emiatt igen népszerű a hazájában – emlékeztetett a BBC.

Barack Obama amerikai elnök és Ferenc pápa édesanyját is illetlen szavakkal illette, magát pedig Hitlerhez hasonlította.

Hasonlók a jövőben is előfordulhatnak egyébként, Istennek tett ígéretének ugyanis vannak határai. Mint mondta, az időn múlik majd, hogy megtartóztatja-e magát a csúnya szavaktól, ha az Egyesült Államok, az Európai Unió vagy legfőbb politikai ellenfele, Leila de Lima szenátor lesz a téma.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről