Merényletre készülő afgánokat vettek őrizetbe Bariban

Adriatic Sea Aerial View Apulia Architecture Bari City City Day Europe Geography Harbour Italy Mediterranean Sea Outdoors Province Of Bari Urban Scene HORIZONTAL
Italy, Apulia, Bari, Aerial view
Vágólapra másolva!
Az olasz hatóságok őrizetbe vettek két afgánt, akik a gyanú szerint Olaszországban és Nagy-Britanniában készültek merényletre.
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi 23, a másik 29 éves, és azzal gyanúsítják őket, hogy segítettek létrehozni egy ötfős terrorista sejtet, amely az Iszlám Államnak nyújtott logisztikai segítséget – számolt be a The Local.

Guiseppe Drago és Roberto Rossi ügyészek azt mondták a La Repubblicának, hogy a gyanúsítottak kormányzati, katonai és polgári célpontok, közintézmények, nemzetközi vállalatok ellen terveztek merényleteket.

Bari kikötőjében fotóztak, mikor egy aggódó járókelő jelentette az esetet a rendőrségen Forrás: Photononstop/Photononstop/Guido Alberto Rossi

Egy járókelőnek szúrt szemet

Voltak fegyvereik, és találtak náluk fényképes, valamint videós bizonyítékokat is – tették hozzá. Egy mobiltelefonon találtak például képeket többek között Bari kikötőjéről. A képek december 19-én készültek, és egy aggódó járókelő jelentette az esetet a rendőrségen.

A hatóságok szélsőséges propagandaanyagokat is találtak a gyanúsítottaknál.

A sejtet azzal is gyanúsítják, hogy menekülteket csempésztek Bari, Calais és Magyarország között.

A sejt két tagja valószínűleg visszatért Afganisztánba, az ötödiknek a holléte azonban ismeretlen.