Kiürítettek egy bevásárlóközpontot Brémában

2016.07.27. 22:59

Egy pszichiátriáról megszökött férfit miatt kiürítették egy bevásárlóközpontot Brémában. A 19 éves fiatal ellen körözést adtak ki, az egész városban keresik.

Kiürítettek egy bevásárlóközpontot szerdán Brémában, Németországban, mert gyanús férfiról tettek bejelentést a rendőrségen.

A rendőrség "nem terrorhelyzetből indul ki" - írta híroldalán a Radio Bremen közszolgálati rádió, amelynek beszámolója szerint a Weserpark bevásárlóközpont kiürítését azért rendelték el, hogy a kívülállók számára minimalizálják az esetleges veszélyt.

A 19 éves férfi elszökött egy pszichiátriai klinikáról a közeli Bassumból. Először civil ruhás rendőrök próbálták felkutatni a bevásárlóközpontban, de miután nem találták meg és a férfit veszélyesként tartják számon, az épületet kiürítették és nagy erőket - köztük egy különleges bevetési egységet - vezényeltek a helyszínre.

A bevásárlóközpont átkutatása sokáig tarthat, mert 70 ezer négyzetméteres - áll a Radio Bremen jelentésében, amely szerint körözést adtak ki a fiatalember ellen és egész Brémában, illetve a város környékén is keresik.

Az intézkedésről a rendőrség kiadott egy közleményt, annak alapján a keresett férfi algériai származású.