Vágólapra másolva!
Legalább három civil életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Öt öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, amivel legalább három civil életét oltották ki Nigéria északkeleti részén, Maiduguri város közelében – közölte a helyi rendőrség. A hatóságok szerint a Boko Haram iszlamista milícia tagjai akartak beszivárogni Maiduguriba.

Hárman – robbanószerkezetekkel felszerelt mellényben és a fegyverrel – közelítettek meg egy rendőrségi ellenőrző pontot, ahol felrobbantották a bombákat, megölve magukat és egy polgárőrt. Két órával később két női öngyilkos merénylő hajtott végre merényletet, megölve két civilt.

Szétzúzták a Boko Haramot?

Polgárőrök és katonák közösen számos öngyilkos merénylőt akadályoztak már meg az utóbbi időben abban, hogy bejussanak a város belső negyedeibe.

Ám a támadások nem mérséklődnek, pedig nemrég Muhammadu Buhari nigériai elnök bejelentette, a katonaság szétzúzta a Boko Haramot.

A Boko Haram hét éve tartó fegyveres támadásaiban több mint 20 ezer ember halt meg és 2,6 millió ember vált földönfutóvá. A humanitárius válság mértékét jellemzi, hogy az ENSZ szerint ötmillió embert fenyeget az éhínség veszélye.