Németh Szilárd: a Jobbikot Simicska rángatja

Németh Szilárd a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart. A sajtótájékoztatón részt vesznek megtakarításaikról beszámoló csepeli lakosok is. Németh Szilárd a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képvi
Németh Szilárd
Vágólapra másolva!
Egy olyan furcsa koalíció alakult ki az ellenzéki oldalon, amelyben a baloldalt Soros György, a Jobbikot pedig Simicska Lajos rángatja, finanszírozza - mondta sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.
Vágólapra másolva!

A Jobbik szombaton indított sok százmillió forintos plakátkampánya a végső bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos pártja, Simicska Lajos pedig marionett bábuként mozgatja Vona Gábor pártelnököt - mondta Németh Szilárd.

A milliárdos Simicska azt követően gondolta úgy, hogy kell keresnie magának egy parlamenti pártot, miután a Fidesz-kormány nem úgy táncolt, ahogy ő gondolta, sőt a parlamentben neki nem kedvező döntéseket is kezdeményezett.

– mondta Németh, hozzátéve, Simicska Lajos a Jobbiknak juttatott pénzért cserébe azt kérhet a párttól, amit akar.

Németh Szilárd, rezsibiztos Fotó: Bielik István - Origo

Vona Gábor utasításai alapján a Jobbik teljesen meg is változott.

– mondta, hozzátéve, hogy a Jobbik vezetőjének a mostani médiamegjelenésért teljes egészében el kellett árulnia régi önmagát.

A Fidesz alelnöke a Jobbik pálfordulásának részeként említette, hogy a párt agyonhallgatta a kvótanépszavazást a részvételi arány csökkentéséért, majd

nem szavazta meg a betelepítési kvóták ellen kezdeményezett alaptörvény-módosítást, továbbá összeállt az olimpia elleni erőkkel.

A Jobbik vajon nem azt ígérte-e a Simicskának, hogy kormányra kerülésük esetén újra gyarapíthatja majd a vagyonát - tette fela kérdést Németh Szilárd.

A politikus kitért a Közép-európai Egyetem (CEU) körüli vitára is. Aztt mondta, hogy a Soros-egyetemnek is be kell tartania a magyar törvényeket. A

felsőoktatási törvény tervezett módosítása tiszta és törvényes viszonyokat szolgál majd - mondta.