A világ 10 legkegyetlenebb sorozatgyilkosa több mint 1406 emberrel végzett. Főleg nők és gyerekek voltak az áldozatok. Nemi erőszak, fojtogatás, darabolás szurkálás és csonkítás: nem válogattak az eszközökben. Tíz ember, akik megbánás nélkül öltek.

10. Szupererőt várt a holttestektől

Ahmad Suradji 1949-ben született Medan városában, Indonéziában. Egyszerű emberként élt, tartott pár szarvasmarhát, és a házához közel cukornádat termesztett. Három feleségével élt együtt, akik testvérek voltak. Később ők is segítettek Suradjinak rémtetteinek elkövetésében.

Utolsó áldozata egy kislány volt, akit az egyik felesége vett fel egy riksával. Azt mondta neki, hogy gyönyörű szarvasmarhákat mutat neki, de titokban kell tartania. Hazavitte, ahol Suradji megfojtotta. Hanyagsága buktatta le, nem ásta el egyből a holttestet, csak elrejtette a cukornádültetvényben. Egy férfi talált rá a lány holttestére három nap múlva. Értesítette a rendőrséget, akik nyomozásba kezdtek. Suradji házába is bekopogtak, ő mindent tagadott, de megtalálták a házában a kislány táskáját, ruháit és karkötőjét. 1997 tavaszán tartóztatták le, később bevallott még 42 gyilkosságot.

A rendőröknek azt mondta, volt egy álma, amiben apja jelent meg, és azt mondta neki, hogy

ha megöl hetven nőt, és iszik a nyálukból, akkor szupererőre tesz szert.

Ezzel a történettel bolondította meg feleségeit is, akiket életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. Suradji a halottakat fejjel a háza felé temette el, a rituálé részeként. 2008 júliusában sortűzzel végezték ki.

9. Különleges sakktáblát akart

Alexander PichushkinForrás: AFP/RIA Novosti/Panovalexey

Alexander Picsuskin 1974-ben született Moszkvához közel. Gyerekkorában nagyon kedvelte a társaságot, azonban ez megváltozott, miután leesett egy hintáról, és megütötte a fejét. Károsodott a frontális agykérge, ezért sokkal agresszívabb lett. Édesanyja emiatt úgy döntött, speciális iskolába küldi. Itt sokat bántották a társai, ami még inkább rontott az állapotán. A nagyapja felismerte, hogy hiába a sérülése, intelligenciája megmaradt. Magához vette, és megtanította sakkozni. Miután megtanulta hogyan kell, eljártak együtt másokkal játszani a moszkvai Bitsa parkba.

Amikor meghalt a nagyapja, nem tudta feldolgozni a traumát, és elkezdett inni. Innentől kezdve elindult a lejtőn. Az első gyilkosságát 1992-ben követte el, elmondása szerint az volt a cél, hogy 64 embert öljön meg, pontosan ennyi mező van egy sakktáblán.  Áldozatai főként idős hajléktalan férfiak voltak, akiket vodkával vett rá, hogy tartsanak vele. Mindig hátulról gyilkolt, meglepetésszerűen. Egy kalapácsot vágott az áldozatai fejébe, majd a vodkásüveget belenyomta a tátongó sebbe. Ez lett a védjegye. Azt mondta, neki olyan volt az élet gyilkosság nélkül, mint másoknak élelem nélkül. Miközben végzett áldozataival, úgy gondolta, ő az apjuk, és csak ajtót nyit nekik a másvilágra.
2006-ban követte el utolsó gyilkosságát, a holttestet a Bitsa parkban találták meg.

Klasszikus Picsuskin-gyilkosság: kalapáccsal betört fej, üveg a sebben.

Egy metrójegy buktatta le, amit az áldozatnál találtak meg. A metró biztonsági kameráival megkeresték Marina Moskalyovát, és tisztán látták a felvételen, ahogy a peronon a gyilkossal sétál halála előtt pár órával.

2006 júniusában letartóztatták, 2007 októberében ítélték el életfogytig, amiből az első tizenöt évet magánzárkában kell töltenie. 48 ember megölését tudták bizonyítani, de feltételezhetően több mint 60 halálesetért felelős.

8. Az ukrán terminátor

Anatolij Onoprienko 1959-ben született Ukrajnában. Bátyja után második gyerek volt a családban. Amikor négyéves korában édesanyja meghalt, apja őt árvaházba tette, de testvérét magánál tartotta. Nincs kizárva, hogy itt változott meg valami gyökeresen Anatolij életében.

Indíték nélkül, megszállottsággal ölt. Elmondása szerint úgy nézett áldozataira, mint vadállat a zsákmányra. Teljesen kiszámíthatatlan volt. Leggyakrabban családi házakba rontott be éjjel, és mindenkivel végzett, férfi, nő vagy gyerek, nem érdekelte. Először mindig a férfiakkal végzett, őket egyszerűen csak lelőtte, a család többi tagja nem járt mindig ilyen szerencsével. A végén mindig elhozott egyfajta trófeát a házból, majd felgyújtotta a házat a holttestekkel együtt. Ha valaki meglátta az utcán, vele is végzett, nem akart szemtanúkat. Gyakran

levette áldozatairól a fehérneműiket, amit később odaadott a barátnőinek, hogy viseljék.

Szeretett még útszélén parkoló autók mellett megállni, és minden kérdés nélkül megkínozni és megölni az utasokat. Egyszerűen azért tette, mert csillapíthatatlan vágyat érzett a gyilkolásra.

Végül az egyik családnál nem járt sikerrel, akik később részletes leírást tudtak adni róla, aminek köszönhetően 1996-ban sikerült elfogni. A tárgyalásán Anatolij azzal mentegetőzött, hogy őt megszállta az ördög, és belső hangok vezérelték  a gyilkosságok alatt. Ukrajna nem sokkal a tárgyalás előtt csatlakozott a halálbüntetés elleni egyezményhez, de Anatolij kivételt kapott, és kivégezték 2003-ban.

7. A rosztovi rém

Andrei Chikatilot nehezen fogták elForrás: AFP/Sergei Kuznetsov

Andrij Romanovics Csikatilo 1936-ban született a Szovjetunióban. Nagyon szegény családba született, szülei a kolhozban dolgoztak, állandóan éheztek, néha füvet és leveleket kellett enniük. Életszínvonaluk ellenére édesapja mindig kedves volt, ellentétben anyjával, aki sűrűn agresszívan viselkedett. Bátyja meghalt, pletykák szerint a szomszédjuk elrabolta és megette, de erre nem találtak bizonyítékot soha. Édesapját befogták katonának, a háborúban fogságba esett, többet nem hallottak róla. Csikatilo krónikus ágybavizelésben szenvedett, ez főleg akkor jelentett problémát, amikor kénytelen volt anyukájával aludni. Agresszív anyja sokszor megbüntette ezért.

Az iskolában gyakran csúfolták kinézete és visszahúzódó természete miatt, ennek ellenére nagyon szorgalmas diáknak tartották. A nagy problémák akkor kezdődtek, amikor kiderült, hogy impotenciában szenved. Sokan gúnyolták ezért, el is költözött otthonról. Több városban dolgozott tanárként, de mindenhonnan kirúgták, mert szexuálisan zaklatta a diákjait.

Sikerült megnősülnie, feleségétől két gyereke született, erekció híján  az asszony a kezével juttatta be magának a rosztovi rém ondóját. Csikatilo áldozatai főleg fiatal lányok voltak, akiket a vonaton, pályaudvarokon csábított magához, különféle eszközökkel, például cukorkával, étellel, vagy egyszerűen csak felajánlotta társaságát az utazáshoz. Az első gyilkosságát 1978-ban követte el. Rájött, hogy csak akkor képes erekcióra, ha közben szurkálja, kínozza az áldozatát.

Andrei Chikatilo (1936-1994) a börtönbenForrás: RIA Novosti/RIA Novosti/Vladimir Vyatkin

A holttesteken fellelhetőek voltak csonkítás, szurkálás és fojtogatás nyomai is. Volt, hogy kibelezte a kiválasztott személyt, de ha úgy tartotta kedve, akkor

fel is darabolta, és általában megette áldozatait.

Ha otthon hagyta a kését, akkor a fogaival csonkított, egy lány mellbimbóját le is harapta. Nemcsak kislányokra utazott, szeretett kisfiúkat is ölni, őket általában kiherélte.

A rendőrség nyomozásaiból kiderült, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben, de csak hosszú idő után tudták elkapni. A nagyobb vonatállomásokhoz egyenruhás rendőröket vezényletek ki, a kisebbekhez pedig civil rendőröket, így próbálták elérni, hogy ott próbálkozzon gyerekekkel ismerkedni. Sikerült elkapniuk, bár nem tudták volna a törvény szerinti tíz napon belül megvádolni, el tudták érni, hogy beismerő vallomást tegyen. 56 gyilkosságot ismert be, ebből 53-at sikerült rábizonyítani, de a nyomozások szerint áldozatainak száma elérheti a 65-öt is. 1994-ben kivégezték.

6. A Gyilkos Szörny

Jang Hszin-haj 1968-ban született Kínában, egy nagyon szegény család utolsó, negyedik gyerekeként. Okosnak tartották, de nagyon befelé fordulónak is. Tizenhét évesen befejezte az iskolát, lelépett otthonról, és dolgozni kezdett, éppen ahol tudott.

1991-ben munkatáborba került lopásért, öt évvel később már börtönbe zárták nemi erőszak kísérlete miatt. A gyilkosságok 1999-ben kezdődtek.

Áldozatait éjjel, a saját házukban ölte meg. Egész családokat kaszabolt le,

előszeretettel használt különféle vágó, szúró eszközöket, például baltát, húsvágó bárdot, késeket, de még lapátot is. 2002-ben megölt egy férfit és hatéves kislányát, a terhes anyukát megerőszakolta. A nő komoly fejsérülésekkel, de túlélte a támadást.

2003-ban kapták el, négy év alatt 67 gyilkosságot követett el, és ehhez még hozzátartozik 23 nemi erőszak. Arról, hogy mi motiválta, csak találgatni lehet, ő maga soha nem jegyzett meg indítékul semmit. 2004-ben kivégezték.

A folytatásért lapozzon!