Szexuális zaklatással vádolják idősebb Bush elnököt

Super Bowl LI - New England Patriots v Atlanta Falcons during Super Bowl 51 at NRG Stadium on February 5, 2017 in Houston, Texas.
HOUSTON, TX - FEBRUARY 05: President George H.W. Bush arrives for the coin toss prior to Super Bowl 51 between the Atlanta Falcons and the New England Patriots at NRG Stadium on February 5, 2017 in Houston, Texas. (Photo by Al Bello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A 93 éves egykori elnök bocsánatot kért Heather Lind színésznőtől, aki azt állítja, Bush egy négy évvel ezelőtti rendezvényen mocskos vicceket mondott neki és hátulról fogdosta.
Vágólapra másolva!

Heather Lind egy (azóta törölt) Instagram-posztban írta le, hogy idősebb Bush elnök egy 2013-as rendezvényen hozta kényelmetlen helyzetbe.

Heather Lind Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy

Szerinte az akkor 89 éves Bush először még csak kezet sem rázott vele, de később hátulról megfogta a fenekét, miközben a felesége, Barbara Bush is mellette állt. Egy közös fotó készítésekor pedig mocskos vicceket suttogott a fülébe és újra hozzáért.

George H.W. Bush Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Al Bello

Lind azután döntött a vallomás mellett, hogy a múlt héten Bush fia, George W. Bush, Jimmy Carter, Bill Clinton és Barack Obama elnökök társaságában részt vett egy jótékonysági rendezvényen, ahol a hurrikánok áldozatainak gyűjtöttek adományokat. Lind szerint „egy elnöknek a demokrácia szimbólumaként az lenne a feladata, hogy hatalmával segítse az embereket és pozitív változások felé irányítsa az országot. Ő azonban visszaélt ezzel a hatalommal, helyette nemcsak ellenem, hanem – a körülötte élők beszámolói szerint – rengeteg nővel szemben is."

Jimmy Carter, George H. W. Bush, George W. Bush, Bill Clinton és Barack Obama Forrás: AFP/Jim Chapin

Bush szóvivője szerint „az elnök úr sohasem akarna senkit sem szánt szándékkal megbántani." Bocsánatot kért azért, hogyha a „megsértette azzal Lindet, hogy viccelni próbált."