A 93 éves egykori elnök bocsánatot kért Heather Lind színésznőtől, aki azt állítja, Bush egy négy évvel ezelőtti rendezvényen mocskos vicceket mondott neki és hátulról fogdosta.

Heather Lind egy (azóta törölt) Instagram-posztban írta le, hogy idősebb Bush elnök egy 2013-as rendezvényen hozta kényelmetlen helyzetbe.

Heather LindForrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy

Szerinte az akkor 89 éves Bush először még csak kezet sem rázott vele, de később hátulról megfogta a fenekét, miközben a felesége, Barbara Bush is mellette állt. Egy közös fotó készítésekor pedig mocskos vicceket suttogott a fülébe és újra hozzáért.

Barbara csak forgatta a szemét, mintha azt akarná mondani: már megint. A biztonsági őr pedig annyit mondott, hogy nem kellett volna az elnök mellé állnom a fotózáson.

George H.W. BushForrás: Getty Images/2017 Getty Images/Al Bello

Lind azután döntött a vallomás mellett, hogy a múlt héten Bush fia, George W. Bush, Jimmy Carter, Bill Clinton és Barack Obama elnökök társaságában részt vett egy jótékonysági rendezvényen, ahol a hurrikánok áldozatainak gyűjtöttek adományokat. Lind szerint „egy elnöknek a demokrácia szimbólumaként az lenne a feladata, hogy hatalmával segítse az embereket és pozitív változások felé irányítsa az országot. Ő azonban visszaélt ezzel a hatalommal, helyette nemcsak ellenem, hanem – a körülötte élők beszámolói szerint – rengeteg nővel szemben is."

Jimmy Carter, George H. W. Bush, George W. Bush, Bill Clinton és Barack ObamaForrás: AFP/Jim Chapin

Bush szóvivője szerint „az elnök úr sohasem akarna senkit sem szánt szándékkal megbántani." Bocsánatot kért azért, hogyha a „megsértette azzal Lindet, hogy viccelni próbált."