Gyilkossággal vádolták meg azt a 22 éves férfit, aki egy ütéssel megölt egy szívsebészt az ausztráliai Melbourne egyik kórházában.

Az eset még tavaly májusban történt, amikor az ügyész szerint a sebész, Patrick Pritzwald-Stegmann észrevett egy csapatot, amelyben későbbi gyilkosa is ott volt, akik a kórházon kívül, egy nem dohányzó részen gyújtották rá, és hívta a biztonságiakat-írja a The Guardian.

A sebész épp befejezte műszakját, mikor észrevette a dohányzókatForrás: David Crosling/AAP

Miután Joseph Esmaili a későbbi támadó belépett a kórházba, összeszólalkozott az orvossal, aki elmondta neki, mielőtt távozásra kérte volna a férfit, hogy a dohányzás tilos. A biztonsági kamera felvételét hétfőn bemutatták a bíróságon, ahol látszik, hogy a két férfi egymáshoz közel állva vitatkozott, majd a vádlott egy ütéssel kiütötte az orvost, aki ájultan zuhant a kórház csempepadlójára.

Az ügyész állítása szerint a sebész feje alatt széttört a csempe, akkora erővel csapódott a talajra.

Az ütést megelőzően a sebész azt kérdezte a férfitől, hogy:

Maga beleköpött az arcomba? Erre a későbbi támadó durván válaszolt.

Az egyik tanú szerint óriási robajjal csapódott be az orvos a padlóba. A támadó, aki egyébként akkor óvadékkal volt szabadlábon, azonnal elmenekült a helyszínről.

Az ügyész szerint az ütést megelőzően a sebész egy pillanatig sem mutatta az agresszió jeleit. Az orvos koponyája bevérzett, és az eset után egy hónappal, meghalt.

Az ötnapos bírósági meghallgatást kedden folytatják.