Egy afrikai bevándorló három napon át kegyetlenül kínozta a mostohagyerekét a testvére szeme láttára. Az esetre az ausztráliai Új-Dél-Walesben került sor még 2015-ben. A kislány belehalt a sérüléseibe. A gyilkos migránst most elítélték.

A jogerős ítéletet most mondta ki Új-Dél-Wales állam Legfelsőbb Bírósága. A gyilkos 37 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Feltételesen leghamarabb 25 év múlva, azaz 2043 szeptemberében szabadulhat, írja a Daily Mail.

A 33 éves afrikai származású férfi a 2000-es évek elején költözött Ausztráliába. 2009-ben került kapcsolatba egy helyi kétgyerekes anyával. Egy év múlva költöztek Newcastle egyik külvárosába.

A tanúk vallomása szerint a migráns 2011-től kezdődően rendszeresen verte a felesége kislányait.

2015 júliusában a később meggyilkolt mostohalányának eltörte az álkapcsát és kiverte az egyik fogát.  

Három hónappal az eset után az anya elutazott. A gyerekekkel a férje maradt otthon.

Miután a nő elment, az afrikai bevándorló három napon át kínozta a kislányt, a hatóságok nagyjából 50 sérülést fedeztek fel a holttesten.

A férfi még zoknit is tett a lány szájába, hogy a szomszédok ne hallják meg a segélykiáltásait.

Ezt követően ágyhoz kötötte, majd egy léccel szétverte az arcát, és eltörte több bordáját is. Később villanydróttal kínozta tovább.Az anya 2015. szeptember 25-én érkezett haza Newcastle-ba, ő találta meg a 12 éves gyerekét, aki akkor már halott volt.

A másik lányt „csupán” megverte a migráns.

A kegyetlen gyilkosság megdöbbentette az ausztrál társadalmat. A Peter Hamill bíró által hozott ítéletet ezért megkönnyebbüléssel fogadták. 

A magyar és az ausztrál kormány egyébként nagyon hasonlóan gondolkodik a migrációról: mindkettő szerint azt meg kell állítani. Erről a napokban mások mellett Orbán Viktor miniszterelnökkel is tárgyalt az ausztrál külügyminiszter Budapesten.