Egy osztrák férfi fűrésszel feldarabolta egy lány holttestét, mielőtt a Fertő-tóba dobta. A gyilkos a rendőröknek vallott módszereiről – írja a Bors.

Elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték az osztrák hatóságok azt a férfit, akit megalapozattan gyanúsítanak a Fertő-tóban talált nő meggyilkolásával - írja a Bors.

A lány holttestének darabjait még mindig keresikForrás: AFP

A végtagokat és a fej nélküli testet két hete találták meg egy nádasban. A megcsonkított holttestről először az oszták hatóságok is azt feltételezték, hogy a rejtélyes körülméynek között eltűnt, és vélhetően megölt egykori valóságshow-hősé, VV Fannié lehet.

Aztán olyan információk is megjelentek, amelyek szerint a darnózseli hentes feleségét, N. Juditot rejthette a víz.

Ezeket a verziókat természetesen megvizsgálták a hatóságok, majd a fogazata alapján annyit megállapítottak, hogy az áldozat 20 és 40 év közötti.

Most az osztrák államügyészség minden korábbi feltételezést elvetett. Azonosították az áldozatot, aki vélhetően szlovák vagy cseh származású, de Bécsben dolgozott szexmunkásként- írja a Bors. Eljutottak a gyanúsítotthoz is, aki egy osztrák állampolgár.

Az osztrák Krone.at úgy tudja, a bécsi férfi drogdílerként keresett pénzt és az áldozat kuncsaftja volt. A nőt Westbahnhofon, az ottani nyugati pályaudvaron szedte fel, mint visszajáró vendég, több alkalommal is. Az sem kizárt, hogy szerelmes volt a lányba, aki nem viszonozta az érzéseit - írja a Bors.

 Az osztrák lap szerint a férfi nem tagadta tettét, mindent bevallott, és azt is elmondta, hogy pontosan, hogyan végzett a nővel. A gyilkosság napján a nádasba vonszolta nőt, előbb halálra szúrta, majd fűrésszel feldarabolta.

A rendőröknek más sokkoló részletet is elárult: így azt, hogy nem a lány volt az első áldozata, korábban egy férfivel is végzett, akit egy fejszével darabolt fel.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyit kaphat a darabolós gyilkos, de az bizonyos, hogy akár életfogytiglani büntetésre is számíthat. A lány testének további darabjait még mindig keresik, a helyi hatóság bízik benne, hogy hamarosan megtalálják.