Diákjaival fojtott vízbe mosómedvéket egy középiskolai tanár

2018.05.31. 10:50

Egy amerikai tanár diákjaival közösen fojtott vízbe állatokat az iskola udvarán. A sokkoló esetet még megdöbbentőbb döntés követte.

Nem emelnek vádat az ellen a floridai tanár ellen, aki diákjait arra vette rá, hogy segítsenek vízbe fojtani mosómedvéket és egy oposszumot. Az esetet felvételek is bizonyítják - írja a Huffington Post.

A helyi helyettes államügyész levélben azt közölte, azért döntöttek így, mert a nyugdíjas tanárnaknem volt szándékában kínozni vagy megölni az állatokat.

Egy hónappal ezelőtt egy videó került elő, amiben a tanár és diákjai láthatóak, ahogy egy mosómedvét helyeznek bele egy fémketrecbe, majd pedig az állatot egy vízzel teli kukába teszik.

A videót készítő diák anyja a helyi médiának elmondta, hogy
gyereke az eset után sírva rohant haza.

A tanárt azonnal eltávolították az iskolábólForrás: YouTube

 

A diák arról is beszámolt, hogy tanulók és a tanár fémrudakkal tartották lent a vízben az állatokat, amikor azok fel akartak jönni levegőért.

Az Origo korábban beszámolt az esetről és arról is, hogy az egyik diák küldte el a videót a helyi televíziócsatornának, és állítása szerint többüknek rémálmai voltak az „óra” után.

A tanár és a diákok azt feltételezték, hogy a mosómedvék a felelősek az iskola mögött nevelt csirkék haláláért.

A tanárt az iskola azonnal elküldte. Dewie Brewton 31 éve tanított az intézményben.

 A floridai törvények megengedik a kártékony állatok elpusztítását, ha az a lehető legkevesebb fájdalom okozásával történik, de a fulladás nem tartozik ezek közé.