Megkéseltek két embert egy mecsetben

Malmesbury, mecset
A police vehicle stands in front of the mosque following a stabbing attack that left two worshippers dead and the attacker shot by the police on June 14, 2018 in Malmesbury, an agricultural town about 50Km north of Cape Town. Two worshippers have been killed and several wounded in a stabbing attack at a mosque in Malmesbury in the Western Cape in the early hours of June 14. / AFP PHOTO / RODGER BOSCH
Vágólapra másolva!
Két embert megkéseltek egy dél-afrikai mecsetben, a támadót a rendőrség lelőtte. Egy hónappal ezelőtt egy másik dél-afrikai városban hasonló eset történt, akkor egy ember halt meg, és ketten súlyosan megsérültek. A rendőrség szerint a támadások oka a szélsőséges nézetek terjedése.
Vágólapra másolva!

Két embert megkéseltek egy dél-afrikai mecsetben, a támadót a rendőrség lelőtte.

A mostani késelő a Malmesbury nevű városban egy hónappal azután szúrt meg ártatlanokat, hogy korábban három férfi egy másik dél-afrikai városban, Durbanban szintén egy mecsetben csapott le.

Akkor egy ember meghalt, kettő pedig súlyosan megsebesült.

A rendőrség azt mondta, hogy a támadás oka a szélsőséges nézetek terjedése.

Malmesburyben a mecsetben két férfi meghalt, többen pedig megsérültek Forrás: AFP/Rodger Bosch

Malmesbury egyébként egy kis mezőgazdasági település, 40 mérföldre van a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosától, Fokvárostól.

A helyi mecsetben két férfi meghalt, többen pedig megsérültek.

A késelő férfi a harmincas éveiben lehetett, a rendőrség többször is felszólította, hogy tegye le fegyverét, és adja át magát a hatóságoknak, de

a férfi figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetéseket, és a rendőrségre támadt.

A rendőrök ekkor lőtték le, a férfi a helyszínen azonnal meghalt - írta a Reuters.