Munkát kapott a Macron által megalázott kertész

2018.09.18. 16:35

A Macron által megalázott munkanélküli kertésznek végül is munkát ajánlott a Kertészek és Termelők Nemzeti Szövetsége. A szövetség elnökének szavaiból kiderült: Macronnak fogalma sincs arról, hogy milyen nagy bajban vannak Franciaországban a kertészek, milyen drámai közöttük a munkanélküliség.

Jonathan Jahan, így hívják a kertészt, akit Macron elnök megalázott. A francia Europe 1 rádiónak adott interjújában elmondta, hogy egyáltalán nem tervezte, hogy beszél Macronnal, egy képet készített vele, kezet fogtak, csak ezután jött az ötlet, hogy megkérdezi Macront, mit tegyen, hogy munkát találjon.

A 25 éves fiatalember nemcsak csalódott a bukott szocialista politikusból elnökké választott Macronban, de torokszorítóan megalázva érezte magát amiatt, amit Macron mondott és tanácsolt.

Ebből is világosan látszik, hogy a francia köztársasági elnöknek fogalma sincs, hogyan élnek a franciák, mekkora probléma a munkanélküliség, és mennyire tehetetlen ez ellen Macron, akinek minden szavát megcáfolta a munkanélküli kertész a rádióinterjúban.

Ahogy elmondta, minden nap 6-kor kelt, hogy munkát találjon, dolgozott már a vendéglátásban is, ahogy Macron tanácsolta neki, éttermekben takarított, de rendes munkaszerződést nem kapott. Hiába küldött el minden nap több önéletrajzot, soha sehova nem vették fel, sokszor válaszra sem méltatták.

És persze most sem Macron (vagy környezete) ajánlott neki munkát, hanem a Kertészek és Termelők Nemzeti Szövetsége, ahová több munkaajánlat is érkezett Jonathan Jahan részére azóta, hogyMacron porig alázta a munkanélküli kertészt.

Persze tudjuk pontosan, hogy milyen embereket alkalmaznak szívesen mostanában az Elysées-ben, gondoljunk csak a holnap a Szenátus vizsgálóbizottsága elé álló szadista testőrparancsokra, Benallára, aki szabad idejében rendőrruhába bújva vert ártatlan embereket, ugyanis ez volt a hobbija.

A Kertészek és Termelők Nemzeti Szövetségének elnöke szavaiból kiderült, hogy valóban, ez a szakma nagyon súlyos munkanélküliségi rátával "működik" , 7 év alatt 5000 munkahely szűnt meg, cégek mentek tönkre, és ez ellen sem a bukott szocialista Holland kormány, sem a Macron-féle , álproblémákkal foglalkozó, egy helyben járó, bevándorláspárti kormány nem tett semmit.