November 17-én megbénul Franciaország

Vágólapra másolva!
Ha november 17-én autóval utazna Franciaországba, ne tegye: az egész országot lebénító blokádot terveznek az autósok a bevezetett benzinár-emelkedés miatt – újabb botrány Franciaországban. 
Vágólapra másolva!

Az internacionalista Macron-féle nihilista kormányzat népszerűtlenségét már így sem lehet alul múlni, mind nemzeti, mind az európai politikában hibát hibára halmoznak Macron technokratái. Ha ma lennének az európai parlamenti választások, akkor már Marine Le Pen pártja is megelőzné a macroni pártkoalíciót.

A munkanélküliséget elődjéhez és korábbi főnökéhez, a bukott szocilaista köztársasági elnökhöz, Francois Hollande-hoz hasonlóan Macronnak sem sikerült csökkenteni, de még csak észszerű tervet sem tudott bemutatni. Még emlékszünk arra a francia kertészre is, aki munkanélküliként tanácsot kért a köztársasági elnöktől, majd egy cinikus, pökhendi kioktatásban részesült a munkanélküli: „csak át kell menni az utca másik oldalára, és ott munkát találni".

Kiverte a biztosítékot a benzináremelés

Legújabban pedig az üzemanyagok árának drasztikus emelésével verte ki a francia kormány a biztosítékot. Emiatt november 17-re teljes blokádot szerveznek a szakszervezetek és az elégedetlen francia emberek.

November 17-ére országos blokádot szerveznek Franciaországban Forrás: Origo

A dízel üzemanyag már átlépte az 1.5 euró/liter lélektani határt (kicsivel kevesebb mint 500 forint) majd még az idén 6.5 eurocenttel növekedik, ezután több lépcsőben, 2022-ig folyamatosan emelkedni fog. Egyébként a francia történelemben ez az első eset, hogy a dízel ára meghaladja a benzinét. A Le Figaro közvélemény-kutatása szerint

a megkérdezett franciák 76 százaléka ellenzi az áremelést és lassan egymillió polgár írta alá az ellenpetíciót,

november elejéig már több mint 700 ezren.

A politikusok közül a blokádhoz a Marine Le Pen vezette Nemzeti Gyűlés is csatlakozott, mondván, hogy a benzináremelésnek egyetlen célja van: a költségvetés bevételi oldalát tovább növelni, hogy aztán abból a gazdagok még többet kaphassanak vissza.

A Republikánus párti európai parlamenti képviselő Nadine Morano szerint pedig Macron ahelyett hogy csökkentené az állami kiadásokat, adókat emel és elszegényíti a franciákat.