40 percig erőszakolt egy afgán migráns egy 12 éves angol kislányt

2019.02.13. 13:54

Az afgán férfi, Hewad Shivzad 2017-ben érkezett Nagy-Britanniába. A vádirat szerint elcsábított, majd 40 percig erőszakolt meg egy elemi iskolába járó, 12 éves angol kislányt a kelet-angliai Middlesbrough külvárosában. 

A tárgyaláson elhangzottak alapján a gyerek nem is igazán volt még tudatában annak, hogy mi történik vele - írja a Ripost brit forrásokra hivatkozva.

Anyja szerint

a nemi erőszak súlyosan érintette a lányát, akinek teljesen megváltozott a viselkedése: haragvó, erőszakos lett, és attól tart, hogy kárt tesz magában.A bíróság most 15 évre ítélte az afgánt, aki tagadta bűnösségét. Pedig még a kirendelt védő Victoria Lamballe is úgy fogalmazott, hogy semmilyen enyhítő körülményt nem tud felhozni védence érdekében.

A bíró azt is mondta az elítéltnek, hogy nem látott semmilyen dokumentumot a valódi koráról. Szerinte legalább 21 éves lehet, de majd a börtönhivatalban eldöntik, hogy fiatalkorúakkal kell-e együtt bűnhődnie vagy sem. Ugyanis fiatalkorúnak mondta magát.

Shivzadnak megtiltották, hogy a jövőben - felügyelet nélküli - kapcsolatot tartson 16 év alatti személyekkel és az áldozattal, akivel még interneten keresztül sem beszélhet.

Felvették őt a szexuális bűnelkövetők nyilvántartásába, amelynek alapján később akár ki is toloncolhatják Afganisztánba, ha úgy látják jónak. 

A brit törvények szerint, ha már a büntetés felét letöltötte, a másik felét akár el is engedhetik.