A madridi belügyminisztérium egyik, a neve elhallgatását kérő tisztségviselője közölte, hogy vasárnap hajnalban a melillai spanyol enklávéban négy rendőr és egy migráns könnyebb sérülést szenvedett el, miután a rendőrök megpróbálták megakadályozni, hogy a migránsok átszökjenek a határkerítésen.

A tisztségviselő információi alapján összesen 52 illegális afrikai bevándorló akart a határkerítésen átmászni, a rendőrök megkísérelték őket feltartóztatni, eközben sérültek meg - írja a Fox News.

Afrikai illegális migránsok a melillai határkerítésen - A kép illusztrációForrás: AFP/Blasco Avellaneda

A közigazgatásilag Spanyolországhoz tartozó Melillában 12 kilométer hosszan védik kerítések a marokkói-spanyol határt.A hat méter magas dupla kerítéssor, az őrtornyok, a rengeteg kamera, mozgás- és zajérzékelő ellenére minden évben sokan próbálnak meg, illetve jutnak is át a védelmi vonalon.

Mióta tavaly júniusban Olaszországban Matteo Salvini lett a belügyminiszter, és így bevándorlásellenes lett a kormány, Spanyolország lett a migránsok elsőszámú európai célpontja.Ez nem független attól, hogy szintén ugyanebben az időszakban vette át Madridban a hatalmat egy erősen bevándorláspárti, baloldali kormánykoalíció Pedro Sánchez vezetésével, aki titokban találkozott Soros Györggyel is. 

Ennek eredményeképpen csak 2018-ban mintegy 60 ezer illegális migráns érkezett az országba, döntő többségük az év második felében.