Szomáliai migránsbanda vezérét lőtték agyon Dániában

Vágólapra másolva!
Két férfit lőttek agyon kedden Koppenhágában, amikor ismeretlenek tüzet nyitottak a kocsijukra. Csak később derült ki, hogy az egyik áldozat az egyik vezetője a szomáliai hátterű Shottaz nevű migránsbandának.
Vágólapra másolva!

A svéd és a dán rendőrség a leszámolás óta szorosan összedolgozik, ugyanis egyrészt a Shottaz a svéd főváros, Stockholm Rinkeby nevű, no-go zóna jellegű, muszlim migránsgettóvá silányult negyedében tevékenykedik, másrészt pedig a két áldozat egy malmői lakos kocsijában utazott. Aminek egyébként június elsején lejárt a forgalmi engedélye, illetve egyelőre nem találtak kapcsolatot a tulajdonos és a kocsiban utazók között.

A Shottaz nevű migránsbandát szomáliai bevándorlók hozták létre, nevük a 2002-es Shottas című filmből ered, ami röviden arról szól, hogy két jamaikai bűnöző bevándorol az Egyesült Államokba, ahol folytatják életmódjukat, ami leginkább a drogkereskedelemben és lövöldözésben teljesedik ki. A névválasztás pedig elég jól sikerült, a stockholmi migránsbandák is leginkább kábítószer-kereskedelemmel foglalkoznak, az utcai bandaháborúk miatt pedig ma már háborús állapotok uralkodnak az úgynevezett „skandináv jóléti mintaállamban".

A rendőrségi információk szerint a bandavezér és utastársai kedden délután 5 óra 50 perc körül Koppenhága Herlev nevű külső kerületében autóztak, amikor egyszer csak tűz alá vették őket egy automata gépfegyverrel és egy pisztollyal. Az egyikük azonnal meghalt, míg a másik később a kórházban vesztette életét. Dán hírforrások szerint azonban egy harmadik egyén is utazott a kocsiban, ugyanakkor a támadás után ő sértetlenül elmenekült a helyszínről.

Három órával a lövöldözés után Koppenhágától északra megtalálták azt a gépjárművet is, amiből a rendőrség szerint a merénylők tüzet nyitottak. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki, ugyanakkor

Mindenesetre Mattias Sigfridsson,

a malmői rendőrség sajtónak nyilatkozó felügyelője azért gyorsan tisztázta a dolgot, hogy valószínűleg nem fognak szigorítani a határellenőrzéseken.