Legalább 15 – egyes hírek szerint már 16 – ember meghalt, és 66 megsérült az indiai Mumbaiban, amikor a heves monszuneső miatt rájuk omlott egy fal kedden. A városban leállt az élet, már második napja szakad az eső, amely még napokig eltarthat. 

Mumbaiban második napja szakad az eső, helyenként 24 óra alatt 300 milliméternyi esett.

A nyomornegyedben, ahol a tragédia történt, a vízelvezető csatornákat a felgyülemlett szemét tömíti el.

A helyszínen még kutatnak a túlélők után, értesülések szerint még öten lehetnek a leomlott viskók romjai alatt. A város más részein hárman haltak meg az esőzés következtében.

Leomlott falnál állnak helyiek Mumbai Pimpripada nevű városrészében 2019. július 2-án. A heves esőzések által okozott balesetben legkevesebb 15 ember életét vesztetteForrás: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

A városban leállt az élet. A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak otthon. Az iskolák zárva vannak, a nemzetközi repülőterére érkező járatokat máshova irányították.

Több ezren vesztegeltek a pályaudvarokon, mert a víz elöntötte a vasúti síneket, akadozik a forgalom.

Forrás: MTI/EPA/Divjakant Szolanki

A hatóságok Mahárástra államban, amelynek Mumbai a székhelye, bejelentették, hogy a szüntelen esőzés miatt a városban csak a katasztrófavédelem teljesít szolgálatot, minden más tevékenység leállt. Ez vonatkozik a tömegközlekedésre is.

A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint még napokig eltarthat a rendkívül esős időjárás.