Helikopterekkel mentették az árvízben elakadt gyorsvonat utasait Indiában

2019.07.27. 13:56

Katonai helikopterekkel és mentőcsónakokkal kellett kimenteni szombaton Mumbai közelében mintegy hétszáz utast egy indiai expresszvonatról, amely elakadt az áradások miatt - közölték a helyi mentőszolgálatok.

A Mahalaxmi Expressz péntek este indult a 350 kilométerre délre fekvő Kolhápurba, de csak hatvan kilométernyire jutott el, amikor megrekedt a heves monszun esőzések okozta árvíz miatt, amely teljesen körbezárta a vonatot.

Az indiai haditengerészet által közreadott képen az árvízben nyílt pályán elakadt Mahalaxmi expresszvonat a nyugat-indiai Maharastra államban fekvő Badlapurban 2019. július 27-én.Forrás: MTI/AP/Indiai haditengerészet/-

A hatóságok az indiai hadsereg és a katasztrófa-elhárítás (NDRF) helikoptereit és mentőcsónakjait vetették be. Az NDRF szóvivője elmondta, hogy mintegy két óra alatt ötszáz embert sikerült kimenekíteniük.
A mentőszolgálatok a helyszíntől nem messze menedéktábort vertek fel az utasok ideiglenes elhelyezése céljából.Az Indian Railways vasúttársaság egyik szóvivője a PTI hírügynökséggel azt közölte, hogy egy különleges mentővonatot küldenek a szerencsétlenül járt utasok elszállítására. 

Árvízzel elöntött területen segítik át az embereket katonák az indiai Asszám államban fekvő Dhamdhamánál 2019. július 24-én. Az államban mintegy hárommillió embert érintenek áradások.Forrás: MTI/EPA/-

Az elmúlt két hétben az árvizeknek több mint 250 halálos áldozata volt Indiában. A legnagyobb károkat az északkeleti Asszám és Bihár államokban okozta a természeti csapás.