A német közmédia híradóiban nem kapott helyet a stuttgarti migránsgyilkosság

2019.08.06. 12:55

Ahogy az Origo is beszámolt róla, július 31-én a 28 éves Mohamed Issa Stuttgartban egy karddal szúrta agyon a 36 éves kazahsztáni származású német áldozatát. Az esetről videofelvétel is készült, ráadásul a szörnyű bűncselekményt végignézte a meggyilkolt férfi kislánya is. A németországi úgymond „közmédia" híradóiban viszont nem tudósítottak a migráns által elkövetett szörnyű gyilkosságról, mert nem látták az „össztársadalmi relevanciáját" annak, hogy beszámoljanak egy, az ügyészség szerint kizárólag személyes indíttatású bűncselekményről.

A közösségi médiában a hétvége folyamán egyre nagyobb körben merült fel a kérdés, hogy az ARD és a ZDF - papíron - közszolgálati televíziók híradói miért nem tudósítottak arról, hogy Stuttgart Fasanenhof nevű városrészében július 31-én egy 36 éves stuttgarti férfit kardhoz hasonló fegyverrel leszúrt egy migráns.

A Stern című hetilap megkeresésére kifejtették a német közmédia alkalmazottai, hogy nem látták az »össztársadalmi relevanciáját« annak, hogy beszámoljanak egy, az ügyészség szerint kizárólag személyes indíttatású bűncselekményről.

Kegyetlenül lesújtott a karddal a nyílt utcán, fényes nappal

A Bild szerint az évek óta Németországban élő migráns lakása előtt várta áldozatát, aki a lányával érkezett. Pontosan ismerte a szokásait, mert előtte együtt laktak. A társasház kapuja előtt rákiáltott áldozatára, és hangos veszekedés kezdődött a két férfi között. Később kardot (vagy ahhoz hasonlító fegyvert) rántott, és a földön mozdulatlanul fekvő férfira többször is lesújtott, majd végül levágta áldozata bal karját, és elmenekült a helyszínről. 

A szabályosan kivégzett ember kislánya végignézte a történteket, sokkot kapott. 

A migráns mindezt annak ellenére tette, hogy egy bátor nő az autójából még segíteni is akart a megtámadott férfinek, és tudta, hogy több tucat szemtanú is látja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK