Donald Trump: Boris Johnson éppen az a politikus, akire az Egyesült Királyságnak szüksége van

2019.08.28. 17:03

Boris Johnson éppen az a politikus, akire az Egyesült Királyságnak szüksége van - írta szerda reggeli Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök, miután a brit kormányfő a parlament munkájának átmeneti időre történő felfüggesztését kérte a királynőtől.

Bebizonyosodik majd, hogy Johnson nagyszerű kormányfő lesz - fogalmazott az amerikai elnök.
Mikroblogjában Trump megjegyezte, hogyJeremy Corbynnak, a Munkáspárt vezetőjének így nehéz dolga lesz, hogy bizalmatlansági szavazást kezdeményezhessen Boris Johnson ellen.

Az amerikai elnök többször szólt dicsérő szavakkal Boris Johnsonról, akit már kormányfővé választása előtt is nagyszerű politikusnak nevezett.  

Tanácskoznak a világ hét legfejlettebb ipari országának vezetői a délnyugat–franciaországi Biarritzban 2019. augusztus 25-énForrás: MTI/EPA/Pool/Jeff J Mitchell

A legutóbb a hét végén a G7-es országcsoport délnyugat-franciaországi Biarritzban tartott csúcsértekezletén méltatta őt, a többi között kifejtve, hogy az amerikai kormány nagyon nagy kereskedelmi megállapodást akar majd Londonnal, a brexit után.Az amerikai sajtót bejárta az a fotó, amely Trump és Johnson biarritzi munkareggelijén készült. A fotón a két vezető egymásra mutat, és tele szájjal nevet. Ez jellemzi legjobban a közeli amerikai-brit viszonyt- fogalmazott a Business Insider című lap.