Maffiózó módszerrel, fényes nappal, a nyílt utcán, a gépkocsijukban lőttek agyon egy román férfit és barátnőjét Costa Ricában. A 38 éves Ionut George Otelac és a mellette ülő 25 éves párja a helyszínen meghalt -  számolt be az esetről a Maszol.ro erdélyi hírportál.

A kedden történt gyilkosságot egy térfigyelő kamera rögzítette. A csak erős idegzetűeknek ajánlott felvételen az látszik, hogy  Alajuelita egyik forgalmas sugárútján a jelzőlámpánál várakozó autó mellett megáll egy motoros, majd a társa tüzet nyit a járműben tartózkodókra.  

A román férfit és barátnőjét fényes nappal végezték ki egy forgalmas sugárútonForrás: maszol.ro/observator

A felvételen az látszik, hogy 

a sofőr még továbbhajtott, de nem jutott messzire, mert halálos sebet kapott, akárcsak a mellette ülő Raquel Maria Gamboa Mora, aki egy ismert helyi modell volt. 

Romániai sajtó szerint Ionut George Otelac alvilági figura volt, korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel odahaza is.  Otelacot 2001-ben letartóztatták a közép-amerikai országban, amikor is a Juan Santamaria-i repülőtéren rajtakapták, hogy borosüvegekben összesen húsz kilogramm kokaint próbált becsempészni. 

A Costa Rica-i sajtó szerint a gyilkosság megrendelésre történt, és a helyi rendőrség még nem akadt az elkövetők nyomára.