Beláthatatlan következményei lehetnek egy újabb migránsáradatnak

Szlovénia, Horvátország határ, migránsok
DOBOVA, SLOVENIA - OCTOBER 23: Refugees seen at new refugee camp in Dobova near Croatia border, Slovenia on October 23, 2015. Slovenia is accepting around 10.000 refugees per day on this new Balkan route people are now traveling from Croatia via Slovenia to Austria and Germany. Ales Beno / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Ha elindul egy újabb migránsáradat, annak beláthatatlan következményei lehetnek - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő, volt titkosszolgálati vezető az M1 aktuális csatornán vasárnap.
Vágólapra másolva!

Olaszországba évente 150-200 ezer migráns érkezett, egy részük továbbment ugyan Nyugat-Európába, de mára több százezer illegális bevándorló gyűlt fel a mediterrán országban. Az új baloldali koalíció ismét beengedné a migránsokat - folytatta -,

az embercsempészek és a jogvédők pedig percre pontosan ismerik mikor, hol erősödnek meg a bevándorláspárti erők, hol nyílnak meg az utak.

Líbia partjainál sok százezren várnak arra, hogy Olaszországba induljanak, az afrikai ország déli határainál pedig már milliónyi Európába induló torlódott fel. Ha pedig a tengeren megindulnak a migránsok, a szárazföldi útvonalak is megélénkülnek - figyelmeztetett a szakértő.

Az érkezők kilencven százaléka gazdasági migráns.

Többen felmelegítenék a migránskvótákat, holott ez az elosztási mechanizmus korábban sem működött, Európa nagy részén pedig már nem szeretnének újabb migránsokat látni - közölte Horváth József.