Újabb terrortámadás, most Hollandiában: észak-afrikai migráns késelt

késelés, Hága, Hollandia, 2019.11.29.
Police arrive at the Grote Marktstraat, one of the main shopping streets in the centre of the Dutch city of The Hague, after several people were wounded in a stabbing incident on November 29, 2019. - Police said they were looking for a "slightly dark-skinned man" aged between 40 and 50 wearing a black top, scarf and grey jogging bottoms. Dutch authorities did not give further information about the circumstances of the incident. (Photo by Sem VAN DER WAL / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Többen megsebesültek a hollandiai Hága belvárosának leglátogatottabb bevásárlóutcájában, a Grote Marktstraaton pénteken, egy késeléses támadásban - közölte a holland rendőrség információira hivatkozva a helyi sajtó. A támadó elmenekült a helyszínről.
Vágólapra másolva!

A bevásárlóutcában tömeg volt a Black Friday miatt. A rendőrség Twitter-üzenetében egyelőre arról számolt be, hogy a mentőszolgálatok a helyszínre érkeztek, és megkezdték a sebesültek ellátását. A BBC információi szerint egy 45-50 év körüli férfit keres a rendőrség, aki kendőt és szürke tréningruhát viselt.

Ahogy az alábbi felvételből is látszik, rengeteg mentős és rendőr érkezett a helyszínre.

A rendőrség szerint egy 45-50 év közötti férfi lehet a támadó, most nagy erőkkel keresik. Egy rendőrségi helikopter köröz a belváros felett. A BBC szerint legalább három embert késeltek meg, ezt azóta a holland rendőrség is megerősítette,

három fiatal sérült meg a támadásban, amely a Hudson's Bay üzletben történt.

Rendőrök a késeléses támadás helyszínén Forrás: MTI/AP/Phil Nijhuis

A helyi sajtó információi szerint a feltehetően észak-afrikai származású férfi

nem célzottan támadt, hanem véletlenszerűen sebesítette meg a közelében tartózkodó járókelőket.

Az alábbi felvételen látszik, ahogy az emberek menekülnek a helyszínről.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint a támadás holland források szerint emlékeztet egy tavaly októberi késeléses terrortámadásra, amit egy 32 éves szír migráns, Malek F. követett el.