Gyerekek közé hajtott egy férfi egy essexi iskola előtt – egy fiú meghalt, többen megsérültek

Essex, iskola, gázolás
Vágólapra másolva!
Szándékosan hajtott fel a járdára a gyerekek közé autójával egy férfi egy essexi iskola előtt. Egy gyerek meghalt, öt másik ember pedig megsérült. A gázolót 10 perccel korábban egy másik iskola előtt is látták, ott is megpróbálta elütni a gyerekeket, sikertelenül. A rendőrök egy 51 éves férfit letartóztattak cserbenhagyásos gázolás és gyilkosság miatt.
Vágólapra másolva!

A gázolás a Debden Park High School nevű, előadó művészetre szakosodott iskola előtt történt, ahová 11 és 18 év közötti diákok járnak.

Több száz gyerek jött ki az épületből hétfőn 15:20-kor, amikor egy autó hirtelen megindult feléjük, felhajtott a járdára, és több embert elütött.

Szemtanúk szerint a diákok a levegőbe repültek az ütközéstől, másoknak sikerült időben elugraniuk.
A rendőrök és a mentők hamar kiérkeztek a helyszínre.

Egy 12 éves fiút életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, ahol később meghalt.

Két 15 éves fiú, egy 13 éves fiú, egy 16 éves lány és egy 23 éves nő megsérült, az ő állapotuk nem életveszélyes.

A kocsit 10 perccel korábban egy másik iskolánál, a Roding Valley High School előtt is látták, Loughton-ban. Ott szintén megpróbált gyerekeket elütni, sikertelenül.

A gázolót, egy 51 éves Loughton-i férfit letartóztattak gyilkosság vádjával. Egy kocsma parkolójában aludt, amikor a rendőrök elfogták – írja a Daily Mail.

Az egyik elütött 15 éves fiú édesanyja azt mondta, fia látta, ahogy a kocsi közelít felé, a baleset után felhívta őt. A nő azt mondta, azonnal a helyszínre sietett.

„Szörnyű volt látni, hogy gyerekek fekszenek a földön" – mondta.

Egy másik sérült gyerek azt mondta, hallotta a háta mögül az autót, mielőtt az a járdára hajtott.

Azt mondta, a sofőr szándékosan hajtott nekik.

A meghalt 12 éves fiú ismerősei azt mondták róla, gondoskodó volt, aki soha nem bántott senkit. A közösségi oldalakon az osztálytársai és barátai részvétüket fejezik ki a családnak.