Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Bombafenyegetés miatt kiürítették az Eiffel-tornyot

Párizs, 2020. szeptember 23. Rendőrök a párizsi Eiffel-torony előtt 2020. szeptember 23-án. A rendőrség telefonon kapott egy bombafenyegetést, ami miatt lezárta a francia főváros egyik legismertebb turisztikai nevezetességének környékét, a közeli utcákat és a Szajnán a Trocadero térhez vezető hidat. A rendőrök nem találtak semmilyen robbanószerkezetet, a tornyot újranyitották. MTI/AP/Michel Euler
Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt kiürítették az Eiffel-tornyot szerdán dél körül. A hatóságok lezárták a környéket egy időre, azóta a tornyot újranyitották.
Vágólapra másolva!

Kiürítették a hatóságok a párizsi Eiffel-tornyot szerdán dél körül miután egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy bombát helyezett el az épületben - írja a Daily Mail.

Rendőrök a párizsi Eiffel-torony előtt 2020. szeptember 23-án Forrás: MTI/AP/Michel Euler

A francia főváros egyik legismertebb turisztikai nevezetességének kiürítését a tornyot üzemeltetők is megerősítették.

A rendőrség lezárta a torony környékét, a közeli utcákat

és a Szajnán a Trocadero térhez vezető hidat.

A 131 éves Eiffel-tornyot naponta átlagosan 25 ezer turista keresi fel. Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt számuk megcsappant, ráadásul az épület a koronavírus-járvány miatt

csaknem két hónapig zárva volt,

június 25-én nyitották meg újból.

A rendőrök nem találtak semmilyen robbanószerkezetet Forrás: MTI/AP/Michel Euler

A tornyot már többször le kellett zárni korábban is öngyilkosságot tervezők és bombafenyegetések okán, vagy a személyzet sztrájkja miatt.

Frissítés:

Újranyitották szerda délután a párizsi Eiffel-tornyot a korábbi bombafenyegetést követően, miután a rendőrség nem talált semmilyen robbanószerkezetet - jelentette a Reuters hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről