Az Iszlám Állam egykor hóhérját foghatta el a török rendőrség

2020.02.19. 11:39

A török rendőrségnek sikerült letartóztatnia az Iszlám Állam terrorszervezet egykori feltételezett hóhérját, Yusuf Amer AlMarhun, fedőnevén Abu Taki al-Shamit. Az ötvenéves férfit egy építkezésen fogták el február 17-én az északnyugati Bursa tartományban.

Helyi médiaértesülések szerint a gyanúsított gázszerelőként dolgozott, miután "visszatért a civil életbe". Elfogásakor munkaruhában volt, alaposan megborotválkozva.

További három, szintén a terrorszervezettel kapcsolatba hozható embert is letartóztattak másnap ugyanabban a tartományban.

Az Anadolu hírügynökség szerint a kelet-szíriai Dajr ez-Zaur kormányzóság egykori hóhérját sikerült elfogni. Egy, a YouTube csatornára több mint két éve feltöltött videó valóban bizonyítja, hogy Abu Taki al-Shami és két társa civileket végeznek ki, egész egyszerűen közelről fejbe lövik őket.

Figyelem, az alábbi képsorok a nyugalom megzavarására alkalmasak:

A rendőrség gyanúja szerint a most elfogott férfi és a videóban szereplő terrorista ugyanaz a személy - írja a Hürriyet Daily News.

A cikkíró megjegyzi, hogy az Iszlám Állam 2013-as megjelenése óta számos alkalommal támadás érte Törökországot, beleértve tíz öngyilkos merényletet, hét robbantást és négy fegyveres támadást, melyek során 315 ember meghalt és százak sebesültek meg. Törökország válaszul katonai és rendőri műveleteket indított bel- és külföldön egyaránt további terrortámadások elkerülése érdekében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK