Kétségbeesetten számolt be arról egy lampedusai olasz nő, hogy mit művelnek a migránsok a birtokán. Az illegális bevándorlók amellett, hogy ott isznak és drogoznak, megették a nőnek az állatait is; a bárányok és a csirkék mellett nem kímélték a kutyákat sem, azokat is megsütötték maguknak – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Il Giornale című lap információira hivatkozva.

Lampedusa szigetére szinte folyamatosan érkeznek az illegális migránsok, az általuk elkövetett szörnyűségekről pedig most egy helyi nő, Rosy Matina számolt be az Il Giornale-nak nyilatkozva. Az olasz nőnek van egy telke Lampedusán, éppen egy befogadóközpont mellett, amit még az édesapja vásárolt meg korábban. A migránsok azonban saját tulajdonukként kezelik a területet, ahol mondhatni tábort vertek. Rosy beszámolója szerint a bevándorlók az ő birtokán isznak, a rajta álló házba piszkítanak. A földön mindenfelé ruhadarabok és takarók találhatók, valamint ételmaradékok és matracok.

A nő elmondta, hogy az egyik este, amikor kiment a birtokára, a migránsok hasist ajánlottak neki, és arra is volt példa, hogy őt és a lányát is szexuálisan zaklatták a részeg bevándorlók. Bár már többször is jelentette a helyzetet a rendőrségnek, állítása szerint nem történt semmi az ügyben.

Korábban ráadásul a nő több állatot is tartott a birtokán, például juhokat és csirkéket, ezek közül azonban mára már csak a disznók maradtak meg, mivel az a muszlimoknak tiltott étel. 

A migránsok még a nő négy kutyáját is megették  – az állatoknak már csak a maradványait tudta megmutatni a nő az újságíróknak. Beszámolója szerint a kutyákat a migránsok megnyúzták, majd grillen sütötték meg. Arra egyébként volt már példa Toszkánában, hogy egy migráns az utcán egy macskát sütött meg magának. Erről az Origo itt számolt be