Az egyetemi városokban regisztrálják a legtöbb új fertőzöttet az Egyesült Államokban

Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia, koronavírus, COVID-19
People walk past a "Sale" sign outside a shop in Huntington Beach, California, July 16, 2020, amid the coronavirus pandemic. - California on July 13 drastically rolled back its reopening plans and ordered all indoor restaurants, bars and cinemas to close again as the United States on Thursday set yet another record for new coronavirus cases with 68,428 infections recorded in 24 hours, according to a tally by Johns Hopkins University. (Photo by Robyn Beck / AFP)
Vágólapra másolva!
Országosan csökkent az új esetek, a halálos áldozatok, illetve a kórházba szállítások száma az Egyesült Államokban, de a fertőzöttek száma mostanra így is meghaladja a hatmilliót. A legtöbb új fertőzöttet az Iowai Egyetemnek és az Iowa Állami Egyetemnek otthont adó megyékben regisztrálták.
Vágólapra másolva!

A Reuters a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adataival számolva arról számolt be, hogy az Egyesült Államok középnyugati térségének több államában, Dél- és Észak-Dakotában, Iowában, Minnesotában nemrég

rekordot ért el az egy nap alatt diagnosztizált új fertőzöttek száma,

míg Idahóban és Montanában a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma döntött csúcsot.

Szakértők rámutattak, hogy Iowában az új esetek egy jelentős részét az Iowai Egyetemnek és az Iowa Állami Egyetemnek otthont adó megyékben regisztrálták. Ezek az oktatási intézmények nem álltak át teljesen távoktatásra az őszi szemeszter kezdetekor, így számos hallgató visszatért a kampuszokra.

A világon messze az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, lakosságarányosan azonban például Brazíliában, Peruban és Chilében magasabb ez a szám. A betegségbe már több mint 183 ezren haltak bele az észak-amerikai országban.