Összeverik a nőket a francia nagyvárosokban fényes nappal, mert miniszoknyában járnak

Strasbourg miniszoknya szoknya lány megverték migránsok
Vágólapra másolva!
Egyre gyakoribbá válik Franciaországban, hogy szélsőséges, radikális férfiak - a közszolgálati francia médiumok megkerülik, hogy ezek a nőgyűlölő radikálisok iszlamisták - összevernek nőket pusztán azért, mert szerintük túlságosan rövid a szoknyájuk. Párizs tizennyolcadik kerületében, a Sacré-Coeur szomszédságában sötétedés után már félnek a nők, rendszeresen megalázzák, vagy éppen megütik őket. Gyakran középkorú nőket is, volt, akit összevissza rugdostak. De Strasbourgban és Mulhouse-ban is egyre több a támadás a miniszoknyás nők ellen. Csak ezen a héten kettő is volt.
Vágólapra másolva!

Strasbourgban egy egyetemistát vert össze három férfi, mert miniszoknyában volt. A három radikalizálódott bűnöző közösen támadt a 22 éves lányra. A francia közszolgálati rádió szerint "nézd ezt a kurvát szoknyában" kiabálással kötöttek bele a lányba, majd a France Bleu szerint azt mondták neki, idézzük: "fogd be a pofádat, kurva, szétbasszuk a szemedet". Utána hárman elkezdték verni, fényes nappal, a strasbourgi belvárosban a lányt, a járókelők meg inkább oda sem néztek.

Strasbourgban az elmúlt két évben 1831 nőt támadtak meg az utcán (természetesen nem mindenkit a miniszoknya miatt).

Az egyetemista megtámadása után Macron elnök szóvivője is megszólalt, és persze elítélte az erőszakot.

A héten Mulhouse-ban két miniszoknyás lányt is megtámadtak. Egyiket ütötte, fojtogatta egy radikalizálódott fiatalember, a másik lányt ököllel verte, és amikor már a földön feküdt, akkor is rugdosta. A 18 éves fiatalembert hamar elfogták a rendőrök.

A Le Figaro felidézte, hogy néhány éve Isabelle Adjani főszereplésével sikeres francia film készült, amit annak idején bíráltak, hogy eltúloz egy alig létező problémát. Mára kiderült: a probléma létezik, és nagyon súlyos. "A szoknya napja" című film arról szól, hogy nők félnek miniszoknyában járni, és egy tanárnő úgy lázad, hogy éppen abban kezd járni, egy bevándorlókkal teli francia elővárosban.

Isabelle Adjani Forrás: AFP/Francois Guillot

A Le Figaro Adjani-interjúja végig kerüli, hogy szinte mindig muszlim migránsok verik meg a nőket a miniszoknya miatt. Tulajdonképpen a színésznő egyik válaszából hámozhatja csak ki a naivabb olvasó, hogy kik is támadják meg a nőket: Isabelle Adjani arról beszél, hogy ennek a problémának a gyökere a laicitáshoz való viszony, mármint a támadók viszonya a világiassághoz.