Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Legalább huszonhatan meghaltak egy bangladesi hajóbalesetben

hajóbaleset Bangladesben
Vágólapra másolva!
Legalább 26 ember meghalt  miután egy utasokkal teli motorcsónak ütközött egy homokot szállító hajóval Bangladesben. A rendőrség szerint a 36 főt szállító motorcsónak a Padma folyó másik partjára tartott amikor a baleset történt - írja az aljazeera.
Vágólapra másolva!

- mondta Amir Hossain rendőrtiszt.

Hossain szerint az utasszállító csónak orra megsemmisült, amikor a motorcsónak a szállítóhajó oldalába csapódott és gyorsan elsüllyedt.

Abdur Rahman szemtanú szerint hangos zaj hallatszott, amikor a hajók összeütköztek, majd a motorcsónak elsüllyedt.

Amikor a helyszínre siettünk, megtaláltuk a két részre szakadt motorcsónakot. A falusiak százai azonnal megkezdték a mentési munkálatokat, mielőtt a rendőrség és a tűzoltóság csatlakozott volna hozzájuk.

A baleset helyszínétől nem messze építik az ország legnagyobb hídját, ami miatt nagyon sűrű a vízi közlekedés a környéken. Az építési munkálatok lelassították a kompkikötést a folyón, ami sokakat arra késztetett, hogy a kevésbé biztonságos motorcsónakokkal tegyék meg az utat, amelyeknek az átkelési ideje körülbelül 15 perc, ellentétben a kompok átlagos kétórás menetidejével.

A hatóságok még vizsgálják az eset körülményeit, de az eddig információk szerint a motorcsónak vezetője hibázott.

Bangladesben gyakoriak a vízi balesetek, mivel több száz folyó szeli át az országot. A hatóságok sok balesetért a rossz karbantartást, a hajógyárak laza biztonsági előírásait és a túlzsúfoltságot okolják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről