A V4-országok komolyan érdeklődnek a Szputnyik V vakcina iránt

Szputnyik V, vakcina, védőoltás, illusztráció
MOSCOW, RUSSIA - JANUARY 21 : A medical worker holds a dose of the Sputnik V vaccine, manufactured by Biocad JSC, during a coronavirus (COVID-19) vaccination campaign at the GUM luxury department store at the historical Red Square in Moscow, Russia in Moscow, Russia on January 21, 2021. Sefa Karacan / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az orosz hírügynökség (TASS) beszámolója szerint a V4-országok miniszterei komoly érdeklődést mutatnak a Szputnyik V vakcina iránt.
Vágólapra másolva!

Tegnap kezdődött a V4-es csúcstalálkozó Krakkóban, Lengyelországban, ahol Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Magyarország miniszterelnökei találkoztak.

A találkozó során szóba került a Szputnyik V vakcina is, amellyel kapcsolatban Igor Matovic, Szlovákia miniszterelnöke elmondta, hogy a közegészség és az emberéletek megvédését nem szabad keverni a politikával. Hozzátette, hogy a vírus nem válogat a nyugati és a keleti politikai ideológiák között.

- húzta alá.

Illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Sefa Karacan

Mateusz Morawiecki, Lengyelország miniszterelnöke hasonlóan vélekedett az orosz oltóanyaggal kapcsolatban. Morawiecki elmondta, hogy jelenleg az a legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb szerezzenek be nagy mennyiségű oltóanyagot a V4-országok, az pedig teljesen lényegtelen, hogy melyik országból érkezik a vakcina, ha az hatékony és biztonságos.