Az utóbbi időszakban több magyar nőt is meggyilkoltak külföldön, válogatott módszerekkel. Volt olyan, akit halálra vertek, mással egyes források szerint savat itattak majd megfojtottak. A gyilkos bevallása szerint azonban kést használt. A többségük ismerte a támadóját, de olyan is akadt, akivel az alkalmi ismerőse végzett. 

A gyilkosa karjaiba menekült

A kétgyerekes Sz. Henriett több éve élt egy mérgező kapcsolatban Londonban. A párja rendszeresen verte és őrjöngött. Ennek a 34 éves nő úgy próbált meg véget vetni, hogy kiugrott egy ötödik emeleti lakás ablakán. Azonban túlélte a zuhanást, és a kórházban megismerkedett egy férfival, Zahid Younissal.

A férfi nagyon kedves és figyelmes volt vele, amit a nő értékelt, úgy érezte hogy egymásra találtak.

Pár hét együtt élés után azonban kiderült, hogy a kedvesség csak álca, és ő is verni kezdte a nőt.

Az egyik nap úgy megverte, hogy belehalt a sérüléseibe. A holttestet ezek után betette a fagyasztóba.

Henriettet 2016-ban kezdték el eltűntként keresni, végül 2019 tavaszán találták meg a fagyasztóban. A férfi úgy bukott le, hogy áramkimaradás volt a házban, a fagyasztóból pedig olyan büdös volt, hogy a szomszédok kihívták a rendőrséget. A hatóságok a mélyhűtőben megtalálták Henriett, valamint egy másik nő holttestét is. Mint kiderült, a férfi a magyar nő után a következő párját is halálra verte.

Vascsővel verte halálra

Mata Arietta prostituáltként dolgozott az olaszországi Modenában. 2018 januárjában egy férfi, Pasquale C. a felvette a kocsijával, amiben később verekedni kezdtek. A nőnek sikerült kiszállni és menekülni kezdett, de az 50 éves férfi utolérte, és hátulról halálra verte egy vascsővel.

A holttestet betette a kocsijába, egy ideig kocsikázgatott vele, majd a vasútállomáson az egyik vonat elé tette a sínekre. Így próbálta öngyilkosságnak álcázni a gyilkosságot. Elfogásakor a rendőrök 220 ezer forintnyi eurót találtak nála, amit a nőtől vehetett el.

Mint kiderült, a férfi két másik nőt is meggyilkolt, mielőtt végzett Ariettával. 

Az otthonukban támadtak rájuk

A dunaújvárosi születésű K. Bernadett a nigériai Lagoszban élt a kameruni férjével, aki a MAERSK szállítmányozási és logisztikai cég helyi igazgatója. A párra 2019 decemberében támadt rá két férfi az otthonukban. Amint bejutottak a lakásba, két külön szobába vitték őket. A nőt arra kényszerítették, hogy adja oda nekik a pénzüket és a bankkártyáikat, majd mindkettejükkel savat itattak, majd leszúrták őket. Egyes helyi lapok arról írtak, hogy Bernadettet megfojtották.

A nő nem élte túl a támadást, a férjét életveszélyes állapotban vitték kórházba. A rablás közben a férfi valahogyan segítséget tudott kérni, mert a támadókat még a helyszínen elfogták a rendőrök.

Az egyikük a kihallgatása közben elmondta, hogy mindketten a közelben dolgoztak, ő maga villanyszerelő, és korábbról már ismerte is a férjet. Bevallása szerint csak pénzt akartak, de végül mégis leszúrták őket, mert a férj felismerte őt.

Iratok nélkül találtak rá

A 48 éves, ózdi B. Diána tavaly utazott ki Németországba, hogy ott dolgozzon. Először Münchenben, majd Stuttgartban próbálkozott, végül Kaiserslauternben talált munkát, egy amerikai család bejárónője lett. A nő december 4-én váratlanul eltűnt.

December 14-én egy nő holttestét találták meg Kaiserslautern Staubörnchenstraße nevű utcájában. Meggyilkolták, de iratok nem voltak nála, így a hatóságok nem tudták azonosítani. A kabátja és a tetoválása alapján a rendőrség a lakosság segítségét kérte az azonosításhoz. Később kiderült, hogy B. Diána holttestét találták meg.

A helyi sajtó azt írta, hogy még karácsony előtt elfogtak valakit a gyilkosság miatt, de a férfi mindent tagadott. 

Napokon keresztül tarthatták fogva

A 20 éves Á. Ágnes három éve élt Londonban. Május 9-én, vasárnap reggel ment el az észak-londoni otthonából. Ezek után nem adott életjelet magáról, ezért a családja május 11-én bejelentette az eltűnését.

Még meg sem találták a holttestét, de a londoni rendőrök biztosak voltak abban, hogy a nő már nem él.

Egy 63 éves férfit meg is vádoltak a gyilkossággal. A gyanú szerint a férfi napokig fogva tartott, majd megölte.

Á. ÁgnesForrás: METROPOLITAN POLICE

Végül júniusban megtalálták Á. Ágnes holttestét. A rendőrség szerint ismerhette a gyilkosát.