Kilenc ember ölt meg egy földcsuszamlás Észak-Indiában - videó

Kilenc embert ölt meg egy földcsuszamlás Észak-Indiában.
Vágólapra másolva!
Vasárnap hatalmas földcsuszamlás okozott tragédiát Himácsal Prades államban Észak-Indiában. A heves földcsuszamlások és áradások nem szokatlanok az évnek ezen időszakában Indiában, azonban a mostani eset hevessége és pusztítása mindenkit megdöbbentett. 11 ember utazott abban a buszban, amit elsodort az ár, összesen kettő túlélőt találtak a mentők, kilencen meghaltak - írja a Sky News.
Vágólapra másolva!

A baleset a kinnauri Badseri falu mellett történt. A videófelvételen jól látszik, amint a hegyről lezúduló sár és sziklák az autóknak csapódnak és egy hidat is leszakítanak. Narendra Modi indiai miniszterelnök részvétét fejezte ki a halottak hozzátartozóinak és mindenkit biztosított arról, hogy a sérültek a legjobb kezelést fogják kapni.

A monszunidőszak közepén történt földrengések okozták országszerte a hasonló jellegű földcsuszamlásokat, amelyek 113 embert öltek meg és 50-et megsebesítettek. A kormányszóvivő szerint, eddig több mint 130 000 ember szorult segítségre a természeti csapások miatt.

A haditengerészet helikoptereket telepített a problémás területeken rekedt emberek evakuálásához, és mentőcsapatokat, valamint hajókat küldtek a régióba.

A legsúlyosabban érintett település Talai volt, ahol csütörtökön 59 háztartást temetett maga alá egy földcsuszamlás. Sagar Pathak állami tisztviselő szerint a zord időjárás, a nehéz terep és a nagy törmelékek nagyon megnehezítik a mentési munkálatokat.