Három hétig próbáltam jó apa lenni, de utána már nem érdekelt - magyarázta az a férfi, aki súlyos sérüléseket okozott öthetes gyerekének, amibe a kicsi belehalt. Megrázó részletekről ír a Bors.

Az eset Washington államban történt. A 28 éves Jose L. Rosas-Olivo már bíróság előtt van, de sem ott,  sem a rendőrségnek tett vallomásában semmilyen megbánását nem mutatott.

A történtek: a férfi szeptember 24-én kora reggel ment kórházba eszméletlen kisfiával. A gyermek életét azonban az orvosok nem csak hogy megmenteni nem tudták, de aggasztó sérüléseket vettek észre a csecsemőn, a boncolás pedig újabbakat fedett fel.

Mint kiderült, a gyermeket brutálisan bántalmazták, betört a koponyája, sérültek a belső szervei, több bordája is eltörött.

A gyermek apja bevallott mindent a rendőrségnek, azt mondta, három hétig igyekezett jó apa lenni, azt követően azonban egyszerűen nem bírt uralkodni magán. Azt mondta: egyszerűen már nem érdekelt. 

Kisfia életének utolsó két hetében az apa akárhányszor csak hozzá ért, bántalmazta. Megrázta vagy ütötte, miközben pelenkát cserélt, miközben lefektette, miközben felvette. Ütötte, hogy a gyerek ne sírjon.

Rosas-Olivo arról is beszámolt: csak akkor bántalmazta a fiát, ha a párja nem látta. A gyermek anyja mindvégig úgy hitte, mindketten csodálatos szülők.

A férfi azzal magyarázta tettét: a stressz és a depresszió nagyon megviselte, frusztrációit pedig nem tudta másképp levezetni.