Megtalálták a rendőrök a lányt, aki két hete tűnt el egy ausztráliai kempingből

Chleo Simth eltűnés megtalálás Ausztrália
Vágólapra másolva!
Megtalálták a rendőrök azt a négyéves kislányt, aki még október közepén tűnt el egy kempingből Nyugat-Ausztráliában, miközben a szüleivel sátrazott. A szülők és a hatóságok attól tartottak, hogy a Cleo Smith elrabolták és az idő előrehaladtával egyre kevesebb esély volt rá, hogy élve előkerül. Szerdán azonban a rendőrök megtalálták a kislányt egy lezárt házban, mindössze néhány percnyi autóútra a család otthonától.
Vágólapra másolva!

A négyéves kislány még október 16-án tűnt el az Ausztrália nyugati partján található Carnarvon egyik kempingjéből, ahol a családjával sátorozott - írja a BBC.

Az anyja elmondása szerint éjjel fél kettő körül még felkelt és vizet adott Cleónak, aki a testvére mellett feküdt a sátorban. Reggel hat órára azonban a kicsi a hálózsákjával együtt eltűnt, a sátor bejárata pedig nyitva volt.

A szülők szerint a kislány magától nem tudta volna lehúzni a cipzárat, mert az túl magasan volt neki, így

a hatóságok is arra gyanakodtak, hogy a gyereket elrabolták.

Egy lezárt házban találták meg

A kislány felkutatására komoly erőket mozgosítottak: Perth-ből egy százfős nyomozócsapat érkezett és az állam egy millió ausztrál dollárt, vagyis több mint 230 millió forintnak megfelelő nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Az üggyel kapcsoltban a rendőrség őrizetbe vett egy 36 éves férfit, akit ki is hallgattak. A férfinek semmilyen kapcsolata nem volt a családdal, és végül nem is emeltek vádat ellene.

Helyi idő szerint szerda este azonban

bizonyos nyomokat követve a rendőrök eljutottak egy Carnarvonban található lezárt házhoz,

és miután behatoltak az épületbe az egyik szobában megtalálták Cleót. A kislány a beszámolók szerint a körülményekhez képest jó állapotban van, és újra találkozhatott a szüleivel.

Tűt kerestek a szénakazalban

A hatóságok azt nem részletezték, hogy pontosan milyen nyomok vezettek el a család carnarvoni otthonától mindössze néhány perces autóútra lévő épülethez, csak annyit közöltek, hogy egy járművel kapcsolatos információt követtek.

A helyi rendőrség helyettese azt mondta, hogy

a kislány eltűnése óta több ezer nyomot vizsgáltak ki,

ahogy fogalmaztak: olyan volt, mintha tűt kerestek volna a szénakazalban.

Szerda este azonban megtalálták azt a tűt, ami elvezette őket a kislányhoz. A BBC cikke szerint a nyomravezetői díjat végül nem fizették ki senkinek.

Az eset megrázta az ausztrál közvéleményt, és az idő múlásával egyre kevesebb esélyt láttak arra, hogy a gyerek valaha élve előkerül.

A kislány megtalálása után Scott Morrison, ausztrál miniszterelnök azt írta a Twitteren, hogy