Páciensei csak úgy emlegették: Dr. Varázsfuvola. Ő volt az az olasz nőgyógyász, aki rákbetegségben szenvedő nőket vett rá arra, hogy feküdjenek le vele, mert ez az egyetlen gyógymód, ami segíthet rajtuk. Egy szállodai szobában buktatták le.

A Le Iene olasz televízió újságírói folytattak titkos nyomozást az orvos ellen. A hírek szerint a 33 éves színésznő, akit betegnek álcáztak, termékenységi problémák miatt fordult hozzá. Néhány vizsgálat után azt mondta, hogy a nő a humán papillomavírus (HPV) jeleit mutatta, amely egy szexuális úton terjedő vírus, és rákot okozhat, annak ellenére, hogy a kenetvizsgálat eredménye negatív volt  - írja a Bors.

Amikor a nő felvette vele a kapcsolatot a teszteredményekért, elborzadt, mert a férfi azt mondta, hogy meggyógyulhat, ha szexel vele. A beszélgetés hevében pedig fel is ajánlott számára egy időpontot.

Azt is mondta a nőnek, hogyha egy hozzá hasonló, beoltott emberrel szexel, az védettséget ad neki a HPV ellen. Kivettek egy szállodai szobát, ahol a beépített színésznő arról is megkérdezte, nincs-e szükségük óvszerre. Erre a férfi azt mondta: 

ha óvszert húzna, akkor a nő nem kapná meg a védettséghez szükséges antitesteket. 

Az utolsó pillanatban egy újságíró lépett be a szobába, és leleplezte a félmeztelen 60 éves férfit. Az orvos szerint soha nem kényszerítette a nőket arra, hogy szexeljenek vele.

Marika Massara, a Bariban működő Erőszakellenes Központ koordinátora elmondta: Az elmúlt napokban többtucatnyi bejelentést kaptunk. Mind olyan nők, akik hasonló helyzetet éltek át. Néhányan fontolgatják, hogy feljelentést tesznek, mások félnek, mert magas a másodlagos áldozattá válás mértéke – tette hozzá.

A bari ügyészség vizsgálatot indított az ügyben.

Címlapi és social media képünk illusztráció.