Tetoválásairól azonosították a Hollandiában meggyilkolt kétgyerekes anyát

Horizontal ILLUSTRATION POLICE OFFICER UNIFORM BADGE
A picture shows a Dutch police badge on an officer's uniform during an investigation after an explosion at a Covid-19 testing centre in the town of Bovenkarpsel, on March 3, 2021. - An explosion struck a Dutch coronavirus test centre in a "cowardly act of destruction" on March 3, shattering windows but causing no injuries, police and government officials said. The early morning blast in the town of Bovenkarspel, 60 kilometres (40 miles) north of the capital Amsterdam, was caused by a metal cylinder left outside the building, police said. (Photo by Aris Oikonomou / AFP)
Vágólapra másolva!
Tetoválásai és a DNS-e alapján azonosították a holland rendőrök az Oranje csatornából előkerült magyar családanya, Éva holttestét. A nő apja elmondta, hogy neki kellett mintát adnia a rendőröknek, és sokkoló részletekről számolt be - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Továbbra is forrnak az indulatok a Hollandiában meggyilkolt magyar nő családjában.

István, a gyászoló apa próbálta ugyan megvédeni Évát az agresszív drogdílertől, de végül minden igyekezete hiábavalónak bizonyult.

Bár a nő Magyarországra menekült elvált férje elől, Jan nem tágított:

A férfi távoltartási végzés ellenére az asszony után jött, és 2019 végén rákényszerítette, hogy hogy menjen vele vissza.

István 2020 elején bejelentette a magyar és a holland rendőrségen, hogy nem tudja elérni a lányát, de semmilyen értékelhető segítséget nem kapott.

Magyarországon a lányom eltűnése után leadtam a DNS-mintámat, amit aztán kiküldtek Hollandiába. Azt mondták, hogy mindkét helyen sok az ismeretlen holttest, és alkalomadtán összevethetik az anyaggal.

– mondta el az apa.

A lányom holttestét január 7-én találták meg az Oranje csatornában, nekem azonban csak 12-én szóltak a már a miskolci nyomozók. Mivel nem tudták a telefonszámomat, kijöttek a lakásomra. Bárki elképzelheti, mit éreztem, amikor konkrétan megtudtam, azt, amit egyébként is sejtettem

– mondta a Borsnak István, aki számára nem jelent elegendő vigaszt, hogy lánya feltételezett gyilkosát Hollandiában letartóztatták.

Ha a holland rendőrség időben lépéseket tesz, Éva még mindig él! Ez a meggyőződésem. A gyermekem halálába beletörődni nem tudok, azt szeretném, hogy Jan méltó büntetést kapjon. A legjobb az lenne, ha a kezeim közé kerülne, bárki biztos lehet benne, hogy ahogy ő sem tette, én sem ismernék irgalmat. Nekem most azonban az a legfontosabb, hogy tisztára mossam a családom nevét - mondta a férfi, majd arról panaszkodott, hogy

az interneten többen is azzal vádolják, nem fektetett kellő energiát lánya keresésébe a 2020 utáni időszakban.

Ő azonban ezt egészen másképp látja:

– mondta István könnyek között, majd hozzátette, hogy

a médián belül villámgyorsan elterjedt a családi tragédia híre, és pénzt is ajánlottak fel neki, de ő nem szeretne ebből hasznot húzni.

- magyarázta.

Ahogyan korábban megírtuk,

holland drogbáró gyilkolt férje meg egy magyar édesanyát, és a feltételezések szerint az is ő volt, aki a nő testét az Oranje csatornába dobta egy tetőcsomagtartóban.

"Egy brutális, elmebeteg pszichopatának tartottam. Hiába próbáltam a lányomat megvédeni tőle. Éva 2019-ben hazajött. Egy ideig nálam lakott, aztán kibérelt egy lakást. A férfi utánajött, megtalálta és nagyon megverte. Hiába tiltották ki Magyarországról, hiába volt vele szemben távoltartási végzés érvényben, semmi sem állította meg. Csakis pszichikai vagy fizikai erőszakkal vehette rá a gyermekemet, hogy ismét kimenjen vele Hollandiába" – nyilatkozta korábban Éva apja.

A nő két kisgyereket nevelt holland férjével, amíg 2019-ben Roxánát és az ifjabb Jant ki nem emelte a családból a holland gyámhatóság. Ők most egy védett házban élnek.

Hogy végül ki nevelheti fel őket, az a később dől el, de a nő édesapja is jelentkezne erre a feladatra.

Címlapi képünk illusztráció.