Újra és újra visszautasítják az oroszok, hogy civileket mészároltak volna le Ukrajnában, és így Bucsában is. Az orosz sajtó egy brit zsoldost is idéz ezzel kapcsolatban, aki azt állítja: az oroszok kivonulása után nem látott a városban holttesteket. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden pártatlan kivizsgálást követelt a bucsai eseményekkel kapcsolatban.

A Kijevhez közeli Bucsában április elején, nem sokkal az orosz erők kivonulása után nagyszámú erőszakos halált halt civil holttesteket találtak.Ukrajna és a nyugati országok zöme tömeggyilkosság elkövetésével vádolta meg az orosz hadsereget,amit Moszkva azóta is következetesen elutasít.

Az orosz álláspontot erősíti meg az a korábban Kijev oldalán harcoló brit zsoldos, aki az orosz sajtó szerint állítja, hogy ukrán provokáció történt Bucsában. A katona, akire az orosz média Andrew-ként hivatkozik, elmondta: április 3-a és 5-e között járt Bucsában, miután az orosz csapatok már elhagyták a várost.

Azt állítja, hogy nem látott harcra utaló jeleket, sem holttesteket, „minden érintetlennek tűnt.”

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden a bucsai események pártatlan kivizsgálása mellett foglalt állást. Úgy nyilatkozott egy oktatási maraton előadójaként: „Bucsa egy mesterien megrendezett színjáték”, ami Oroszország ellen folytatott információs háború egyik epizódja. Szerinte „PR-cégek, televíziósok, információs tanácsadók hada (...) szörnyű hamisítványokat és hazugságfolyamokat kreál” Oroszország ellen.