Putyin az atomháborúról beszélt

BERDIMUHAMEDOW, Serdar; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. június 10. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél a Serdar Berdimuhamedow türkmén elnökkel közös sajtótájékoztatón a moszkvai Kremlben 2022. június 10-én. MTI/EPA pool/Jurij Kocsetkov
Vágólapra másolva!
Az atomháborút soha nem szabad kirobbantani, nem lehetnek győztesek - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a ma kezdődő atomsorompó-szerződés felülvizsgálati konferenciája kapcsán. 
Vágólapra másolva!

„Az atomsorompó-szerződés - a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződés - részes államaként és annak egyik letéteményeseként Oroszország következetesen követi a szerződés betűjét és szellemét - mondta az orosz elnök az Izvesztyija tudósítása szerint.

Egy nukleáris háborúnak nem lehetnek nyertesei, mi pedig kiállunk a világközösség minden tagjának egyenlő és oszthatatlan biztonságáért - jelentette ki Putyin az atomsorompó-szerződés résztvevőinek és vendégeinek köszöntőjében.

Az Orosz Föderáció elnöke azt is hangsúlyozta, hogy Oroszország maradéktalanul eleget tett az Egyesült Államokkal kötött, a vonatkozó fegyverek csökkentéséről és korlátozásáról szóló kétoldalú megállapodásokban vállalt kötelezettségeinek.