Putyin és a hadügyminisztere drámai bejelentést tehetnek

PUTYIN, Vlagyimir
Szamarkand, 2022. szeptember 16. Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozójának végén, 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
Vágólapra másolva!
Vlagymir Putyin orosz elnök várhatóan ma este, közép-európai idő szerint 19 órakor beszédet intéz az orosz lakossághoz, utána a védelmi minisztere, Sojgu szólal meg – értesült Kreml-közeli forrásokból az orosz RBK hírcsatorna.
Vágólapra másolva!

Az orosz belpolitika mozgását figyelők azt is valószínűsítik, hogy az orosz elnök általános mozgósítást és hadiállapotot is bejelenthet – írja a Blikk.

Erre vonatkozóan az Állami Duma ma előkészítő törvényeket fogadott el, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök fegyvergyártó vállalatok vezetőivel is egyeztetett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök. Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

Az elnök várhatóan a Luhanszk, Donyec, Zaporizzsja, illetve Herszon megyékben történő „népszavazásokról" beszél majd,

amelyek eredményeképp ezeket az Oroszország által részben vagy teljesen megszállt ukrán régiókat az Orosz Föderációhoz csatolhatják.

Bár Putyin beszédének pontos tartalma nem szivárgott ki, várhatóan elismeri majd ezeknek a régióknak a csatlakozási szándékát és a népszavazások hitelességét.