Rengeteg amerikai maradt el a számlák befizetésével

US President Joe Biden delivers remarks on the August jobs report Horizontal POLITICS HEADSHOT SPEECH EXPRESSION EYES CLOSED HEADSHOT CLOSE UP
US President Joe Biden pauses as he delivers remarks on the August jobs report report in the State Dining Room at the White House in Washington, DC on September 3, 2021. - The United States gained only 235,000 jobs last month, according to government data released, a total far below expectations that may indicate the Delta variant is harming the US economic recovery. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az inflációs válság közepette egyre kevesebben tudják határidőre kifizetni a számláikat – sokan azért, mert egyszerűen nem marad elég pénzük - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A LendingTree cég nemrég 1600 fogyasztót kérdezett meg a számlafizetési szokásaikról, és a felmérés egyik legfontosabb megállapítása az volt, hogy az elmúlt hat hónapban az amerikaiak 32 százaléka késve fizette be a számlákat, közülük 61 százalék azt állította hogy azért, mert nem volt elég pénze a költségek fedezésére.

Joe biden hibás döntései eredményeként szenvednek az amerikaiak a magas infláció miatt. Forrás: AFP/Jim Watson

– elemezte az eredményeket Matt Schulz, a LendingTree vezető hitelelemzője.

Forrás: https://www.lendingtree.com/personal/late-bills-study/

Egy másik felmérés szerint egy átlagos amerikai 4200 dollárnak megfelelő éves jövedelmet veszített a Biden-kormányzat alatt az infláció és a magasabb kamatlábak miatt. A Heritage Foundation szakértői azt is részletezték, hogy hogyan jön ki ez a súlyos adat. A fogyasztói árak 2021 januárja óta 12,7 százalékkal emelkedtek, lényegesen gyorsabban, mint a bérek, így az átlagos amerikai munkavállaló 3000 dollárnyi éves vásárlóerőt veszített.

Továbbá, mivel a Federal Reserve az infláció csökkentése érdekében szigorúbb monetáris politikát folytat, a kamatlábak folyamatosan emelkednek. A magasabb kamatlábak viszont megnövelték a jelzáloghitelek, gépjárműhitelek, hitelkártyák és egyebek költségeit, ez éves szinten további 1200 dollárral csökkentette egy átlagember vásárlóerejét. A Heritage Foundation adatelemző központjának regionális gazdaságtani kutatója szerint

EJ Antoni, az alapítvány elemzője szerint míg az átlagos amerikai munkavállaló reálkeresete 4000 dollárral nőtt Trump idején, ez a Biden-kormányzat másfél éve alatt teljesen eltörlődött.

Annak ellenére, hogy látták a különböző politikák kudarcát, például azt, hogy többet fizetnek az embereknek azért, hogy otthon maradjanak, mint azért, hogy tovább dolgozzanak, a Biden-kormányzat megduplázta ezeket a hibákat, így a családok már nem engedhetik meg maguknak, hogy Biden Amerikájában éljenek.

Ráadásul a Morning Consult friss felmérése szerint az amerikai választók a félidős választások közeledtével a gazdaságot és a munkaerőt érintő kérdésekben is határozottan a republikánus pártban bíznak a demokratákkal szemben.

Míg előbbiben 46-38 százalék az arány a republikánusok javára, addig utóbbiban 45-40 százalék, szintén a republikánusok javára.

Forrás: www.politico.com