Péniszéről kislányoknak képeket küldő, muszlim terroristákat támogató focista kapta az Aranylabdát

Horizontal
Real Madrid's French striker Karim Benzema leaves the court house in Versailles, near Paris, on November 5, 2015. Real Madrid striker Karim Benzema has admitted involvement in an alleged extortion case over a sex tape featuring fellow French international Mathieu Valbuena and appeared before judge today, legal sources said. The 27-year-old star told investigators he approached Valbuena about the tape on behalf of "a childhood friend." AFP PHOTO / MATTHIEU ALEXANDRE (Photo by MATTHIEU ALEXANDRE / AFP)
Vágólapra másolva!
A 35 éves francia válogatott focista, Karim Benzema kapta meg hétfőn este a legjobb labdarúgónak járó kitüntetést, az Aranylabdát. Ha csak és kizárólag a szakmai teljesítményt nézzük, akkor Benzema jogosan vehette át ezt a díjat, mert a 2021-22-es szezonban valóban a legjobb volt. Ám Benzema esetében nem lehet csak és kizárólag a szakmáról beszélni, mert a Real Madrid játékosa a világ legaljasabb sportolóinak egyike. Szalafista (terroristákhoz közeli, szélsőséges muszlim) mecset támogatása, saját játékostárs zsarolása, péniszfotó küldése kislányoknak, a saját ország gyűlölete és sorolhatnánk. Ez is Karim Benzema.
Vágólapra másolva!

Sok meglepetést nem hozott az Aranylabda-szavazás, szokás szerint a hétfő esti díjátadó előtt kiszivárgott az, amit mindenki tudott, hogy a díjat Benzema veheti át. A Real Madrid francia játékosa a vasárnapi, Barcelona elleni El Clásicón gólt is lőtt - igaz, ez a szavazást már nem befolyásolta.

A voksolásnál ugyanis nem a naptári évet, hanem az előző idényt veszik figyelembe, és éppen ezért talán soha nem volt ennyire egyértelmű a végső győztes személye.

A szavazás során a FIFA világranglista első 100 országának újságírói szavazhattak, ezzel is elkerülve, hogy a futball "harmadik világának" képviselői ostoba voksokkal befolyásolják a verseny végkimenetelét.

A Real Madrid játékosa, Karim Benzema kapta 2022-ben az Aranylabdát - most éppen nem szalafistának, hanem "értelmiséginek" próbál mutatkozni Forrás: AFP/Franck Fife

Karim Benzema a 2021-22-es idényben a spanyol bajnokságot, a Szuperkpát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte a királyi együttessel. A spanyol bajnokságban 27 gólt ért el, és ezzel lett gólkirály, a BL-ben 15 góllal szintén gólkirály. 46 tétmeccsen 44 gólt ért el, ez pedig majdnem 1-es gólátlagot jelent. 2021-ben a Nemzetek Ligája elődöntőjében, Belgium ellen, majd a spanyolok elleni döntőben is gólt szerzett.

A BL-ben a 15 gólból 10-et az egyenes kieséses szakaszban érte el, azaz a sorozat legfontosabb részében, úgy, hogy a PSG és a Chelsea elleni meccseken 3-3 gólt lőtt.

Most azonban ismerkedjünk meg Karim Benzema életének másik oldalával is. Mert ez sem hagyható figyelmen kívül.

Karim Benzema: péniszfotók és muszlim terroristák támogatása

A Real Madrid francia játékosa, Karim Benzema élete tele van hatalmas botrányokkal. 2021 november végén egy francia bíróság bűnösnek mondta ki a játékost egy zsarolási ügyben.

Ezzel Benzemáról gyakorlatilag le lehet írni, hogy bűnöző.

Madrid, 2022. október 16. Karim Benzema, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában játszott Real Madrid-Barcelona mérkőzésen Madridban 2022. október 16-án Forrás: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

A Real Madrid azonban sem akkor, sem azóta nem zavarta el soraiból a francia játékost, akinek fantasztikus tavaszi teljesítménye kellett ahhoz, hogy a madridi csapat 2022 tavaszán BL-győztes lehesen.

Igaz, a francia válogatottból 2016 áprilisában kidobták, de azóta már visszafogadták, és ne legyen kétségünk felőle, hogy Benzema ott lesz a katari világbajnokságon is.

A szélsőséges muszlim nézeteket valló focista a francia himnusz alatt köpött, ezt a cselekedetét előbb letagadta, majd beismerte, és azzal védekezett, hogy számára túlságosan erőszakos a francia himnusz szövege. Ezt az esetet az alábbi videón nézhetik meg:

Ez az eset néhány nappal a 2015-ös párizsi terrortámadás és merénylet után történt a Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki mérkőzésen, ahol a francia áldozatok tiszteletére játszották el a francia himnuszt.

Az utolsó taktusok után viszont Karim Benzema jól láthatóan köpött egy nagyot a gyepre.

Természetesen nem véletlenül. Francia politikusok szerint nem puszta véletlenről van szó, a köpés a himnusznak szólt.

- posztolta Facebookon Nadine Morano jobbközép francia uniós parlamenti képviselő.

Benzema már 2013-ban azt nyilatkozta, hogy soha nem fogja énekelni a meccsek előtt a francia himnuszt. Manuel Valls, Franciaország akkori (ráadásul szocialista) miniszterelnöke is döbbenetét fejezte ki a nyilatkozat miatt. Valls kijelentette, hogy az olyan sportolóknak, mint Benzema, példaképeknek kellene lenniük.

Benzema válaszában azt mondta, hogy a szintén algériai származású Zinedine Zidane sem énekelte soha a franciák nemzeti himnuszát.

Korábban Benzema 300 ezer euróval támogatta, hogy Lyonban szalafista (muszlim szélsőséges) mecset épüljön - azaz terroristákat pénzelt.

Ugyanakkor Benzema legocsmányabb tette minden bizonnyal az volt, amikor saját nemi szervéről küldött fotókat egy 13 éves kislánynak.

Ezt még megúszta. Ahogy azt is, amikor egy kiskorú prostituálthoz járkált. Előbbi esetben azt hazudta, hogy feltörték a gépét, utóbbinál pedig, hogy nem tudta, hogy kiskorú a lány. Ez az eset hatalmas vihart kavart Franciaországban és az egész világon. Az ügy még 2010 áprilisában kezdődött, amikor a francia válogatott négy játékosa -

köztük Benzema is - szexelt a kiskorú Zehia Deharral,

és természetesen a szex után fizettek is a lánynak. Benzemát másik három társával együtt bíróság elé idézték. Mivel a bíróság előtt a prostituált azt mondta, hogy hazudott a focistáknak a koráról (azaz idősebbnek mondta magát), Benzema megúszta a dolgot.

Azt azonban nem úszta meg, amikor megpróbálta megzsarolni korábbi válogatott csapattársát, Mathieu Valbuenát. Ez az ügy még 2015-ben kezdődött: az 52-szeres francia válogatott futballista, Mathieu Valbuena panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van róla egy kompromittáló videó.

2015. november 5-én Karim Benzema a bíróságra tart Forrás: AFP/Matthieu Alexandre

A telefonáló az ügy "elrendezését" javasolta, s azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki. Valbuena egy szexvideón szerepelt egy nővel, aki később a felesége lett. A zsaroló 150 ezer eurót követelt.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori bűnöző barátja kérte meg, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival.

A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték. Végül a bíróság 2021 novemberében tett pontot az ügy végére: az akkor 33 éves játékos egy év felfüggesztett börtönbüntetést és 75 ezer eurós (kb. 27 millió Ft) pénzbírságot kapott. Mindezek után azonban vígan focizhatott tovább, 2016 tavaszi kizárása után a bírósági ítéletet követően a válogatottba is visszatérhetett.

Ha csak a focieredményeit nézzük, Benzema megérdemelte az Aranylabdát. Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A világfutball egyik legaljasabb játékosa kapta meg azt a kitüntetést, amit korábban olyan (valódi) példáképek, mint Raymond Kopa, Albert Flórián, Johan Cruyff vagy Luka Modric.

A Le Figaro hozzászólói egyébként felháborodtak Benzema kitüntetésén. A szelídebbek csak gúnyolódnak, hogy a nem kifejezetten intellektuális képességeiről ismert Benzema entellektüelnek próbált öltözködni a gyönyörű Chatelet színházban a díjátadón és felvett egy (bizonyos feltételezések szerint dioptria nélküli) szemüveget. A kevésbé szelídebbeket, ahol a bevándorló hátterű, francia játékos franciagyűlöletét vagy szexuális bűneit emlegetik, nehéz lenne szó szerint idézni.