Breitbart: Soros György és a Biden-kormányzat egy baloldali médiaszervezet létrehozását finanszírozzák Magyarországon

Joe Biden George Soros
Vágólapra másolva!
A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy hazánkban irodát nyitó baloldali médiaszervezetet finanszíroz - írja a Breitbart.
Vágólapra másolva!

Az Internews a Breitbart szerint a Biden-kormányzat által nyújtott támogatásból egy magyarországi fiókot hoz létre. A szervezet céljaként az úgynevezett "független média" támogatását jelölte meg különböző országokban. Tehát gyakorlatilag azt is mondhatjuk, hogy ilyen módon megpróbálnak beavatkozni az országok belpolitikai folyamataiba. Így Magyarországéba is.

Joe Biden, a baloldali demokrata körök és a Soros-hálózat újabb példátlan befolyásolási kísérletet valósít meg az új kezdeményezésükkel Forrás: AFP

A csoportot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, a Rockefeller Alapítvány és a Szilícium-völgy különböző technológiai óriáscégei is támogatják.

Az értesüléseket látszik alátámasztani az Internews weboldalain található számos álláshirdetés, amelyek szerint a csoport most "egy amerikai kormány által finanszírozott projekthez" keres munkatársakat, amelynek székhelye a hirdetések szerint Budapesten lesz. Az amerikai irodatervezésről a Pesti Srácok is írt korábban, ezt az információt erősítette meg a Breitbart.

Az egyik álláshirdetésben az áll, hogy a projekt célja "egy erős és független" médiaszektor támogatása Örményországban, Grúziában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában.

A bejegyzésükben továbbá az áll, hogy az Internews célja az volt, hogy 2022 októberére felállítsa magyarországi irodáját, bár nem világos, hogy az iroda a cikk megjelenésének időpontjáig ténylegesen már felállt-e vagy sem.

2017-ben már volt egy hasonló kezdeményezés az amerikaiak részéről, de végül a tervet Donald Trump nyomásának köszönhetően elvetették.