Nem sokkal a születése után a fürdőkád vízébe fojtotta az újszülöttjét egy iowai pár, mert attól tartottak, a baba sírása felkelti a szomszédok és a rendőrök figyelmét. Gyilkossággal vádolják őket, bár a baba maradványait hetek óta nem találják a rendőrök.

A 31 éves Brandon D. Thoma és a 24 éves Taylor K. Blaha már szülei egy 2 éves gyereknek. Az újszülöttel az volt a tervük, hogy az anya nővérének örökbe adják. Ám nem sokkal a csecsemő születése után vízbe fojtották, hogy elhallgattassák.

Blaha november 22-én jelent meg egy Fort Dodge-i kórházban, ahol az egyik kórházi dolgozónak, Amy Stringernek elmondta, pár nappal korábban gyereket szült az otthonában, ahol barátjával él. Stringer hívta a rendőrséget, miután az anya elmondta, mi történt. Áprilisban vette észre, hogy terhes, és november 16-án szült az otthona fürdőszobájában.

Barátja metamfetamint adott neki, hogy csillapítsa a fájdalmát.

Blaha elmondta, hogy a baba élve született, sírt, mozgatta a karját és a lábát, kinyitotta a szemét. Párjával Kayleen Lee-nek nevezték el - írja az AP News.

A baba sírni kezdett, ők pedig megijedtek, hogy ez majd felkelti a szomszédok figyelmét, és ha rendőrt hívnak, megtalálják a kábítószert a lakásban, és elveszik majd a kétéves gyereküket.

Ezért a fürdőkádba tették a babát és a víz alatt tartották, amíg meg nem fulladt.

Ezt követően Thoma egy műanyag tárolóba tette a kicsi holttestét, majd szemeteszsákba csomagolta, és egy hátizsákban kivitte a lakásból.

Később Thoma elvezette a rendőröket arra az erdős területre, ahol állítása szerint elásta a holttestet, ám nem találták meg azóta sem.

A pár ellen szerdán emeltek vádat, december 15-én lesz az előzetes meghallgatásuk.