30 év után zárták le a floridai gyilkos bohóc ügyét

Vágólapra másolva!
A floridai bíróság 30 év után lezárt egy gyilkossági ügyet, amely szerint 1990 tavaszán egy bohócnak öltözött személy lelőtt egy nőt Floridában - írja a Huffpost.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves Sheila Keen-Warren bűnösnek vallotta magát másodfokú gyilkosságban, amiért 1990-ben bohócnak öltözve megölte férje előző feleségét Marlene Warrent.

Keen-Warrent, 2017 óta ült börtönben a gyilkosság miatt a tárgyalásra várva.

Az évek során a DNS-vizsgálatok olyan szintre fejlődtek, hogy a rendőrök be tudták bizonyítani, hogy a hajszál, amit az autóban találtak - amivel a bohócnak öltözött személy a gyilkosság helyszínéről elmenekült - Sheila Keen-Warrenhez tartozik. A nő akkor még tagadta a gyilkosságot.

A bírósági tárgyaláson 12 év börtönbüntetésre ítélték az elkövetőt, de Keen-Warren már hat évet ült börtönben a tárgyalásra várva, emellett a nő jó magaviselete miatt arra számít, hogy jövő év elején szabadulhat.

- mondta Sheila Warren ügyvédje.

A gyilkosság idején Sheila Marlene Warren férjének volt az alkalmazottja egy használtautó-kereskedésben.

A gyilkosság szemtanúi elmondták a nyomozóknak, hogy

a nőnek és Michael Warrennek viszonya volt egymással, bár mindketten tagadták.

A nyomozók szerint az évek során a jelmezbolt alkalmazottai be tudták azonosítani Sheila Warrent, hogy ő vásárolt bohóc jelmezt a boltban néhány nappal a gyilkosság előtt. Illetve Sheila mielőtt megölte volna áldozatát, két lufit nyújtott át neki, ami közül az egyiket - egy ezüst színűt, amelyen az állt, hogy "Te vagy a legnagyobb" - csak egyetlen üzletben árulták közel a nő otthonához.