Brutálisan megkínzott egy papagájt két részeg amerikai nő

papagáj
papagáj
Vágólapra másolva!
Két nőt börtönbe zártak egy afrikai papagáj szadista megölése miatt az Egyesült Államokban. Mindkét nőt határozatlan időre eltiltották az állatok tartásától.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Nicola Bradley és a 47 éves Tracy Dixon egy papagájt tisztítószerekkel locsoltak le, majd egy szárítógépbe tették, mielőtt megpróbálták kitörni a nyakát.

A páros tagadta, hogy szükségtelen szenvedést okoztak volna a védett állatnak, de a Carlisle-i bíróság bűnösnek találta őket, és mindkettőjüket 25 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Sparky gazdája, Paul Crooks elmondta, hogy az állat most szorongástól, pánikrohamoktól és alvászavaroktól szenved.

Crooks tavaly július 30-án egy részeg éjszakai szórakozást követően vitte a nőket a házába. Másnap reggel elment bevásárolni, de amikor visszatért, Sparky-t felismerhetetlenül és érzéketlenül találta, a feje petyhüdten lógott ki a ketrecből.

Miután szembesítette a párost, megtudta, hogy a papagájt - aki népszerű volt a barátai körében, mert a nemzeti himnuszt és a tévésorozatok főcímdalát is tudta - bútorlakkal és festékkel is lelocsolták.

- mondta Crooks.

Dan Bramhall ügyész szerint Sparky korábban boldog madárként élt. Véleménye szerint mindkét nő szadista magatartást tanúsított - írta a BBC.

A nők egymást próbálták hibáztatni a madár ellen elkövetett brutális erőszakért.

Richard Archer bíró szerint tetteik felfoghatatlanok.