Csak 2085-ben lehet felbontani II. Erzsébet rejtélyes levelét

ii. erzsébet királynő corgi kutya
Embargoed to 0001 BST Thursday April 21, 2016. Conditions of use: This image may be used free of charge, internationally, for 21 days from release, until 12th May 2016. For use or reproduction in any format on any platform after this date, please refer to Royal Communications for approval. In this official photograph released by Buckingham Palace to mark her 90th birthday, Queen Elizabeth II is seen walking in the private grounds of Windsor Castle on steps at the rear of the East Terrace and East Garden with four of her dogs: clockwise from top left Willow (corgi), Vulcan (dorgie), Candy (dorgie) and Holly (corgi). April 20, 2016
Vágólapra másolva!
Valószínűleg még a jelenlegi brit király, a néhai Erzsébet fia, III. Károly is csak találgathatna, mi áll a levélben.
Vágólapra másolva!

Kevesen tudják, de Ausztrália, még közelebbről Sydney városa őriz egy titokzatos levelet, melyet a néhai II. Erzsébet írt még 1986-ban, és melyhez azt az utasítást hagyta meg a város polgármesterének, hogy 2085-ig senki nem nyithatja ki, akkor azonban egy választott napon fel kell nyitni a levelet őrző időkapszulát, a levél tartalmát pedig megosztani Sydney polgáraival.

Azt beszélik, még a tavaly meghalt királynő legközelebbi hozzátartozói sem ismerik az iromány tartalmát, és – tekintve, mikor lehet elolvasni először – azok, akik életben voltak a keletkezésekor, nem is fogják soha megismerni.

Senki sem tudja, és jó ideig nem is fogja még megtudni, mit vetett papírra II. Erzsébet. Forrás: NORTHFOTO/PA Wire/Press Association Images/Annie Leibovitz

A levelet egyébként a Queen Victoria Buildingben helyezték el, amit ugyan az 1950-es években lebontásra ítéltek, később azonban mégis a felújítása mellett döntöttek.

Ezen felújítás épp 1986-ban fejeződött be, így talán ehhez lehet köze II. Erzsébet sorainak – írja a Bors.