Újabb részletek derültek ki a dél-koreai horrorbalesetről

Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, 47 autó ütközött össze vasárnap este egy jeges országúton a dél-koreai főváros közelében. Legalább egy ember meghalt, és több tucatnyian megsérültek.
Vágólapra másolva!

Vasárnap este Szöul közelében a Guri-Pocheon autópályán tömegkarambol történt, ahol a csúszós úton 47 autó ütközött össze - írta a Manilatimes.

A képeken látszik, hogy több autó és busz is megsérült az ütközésekben és néhány autó az oldalára borítva volt látható.

Kim Dong-wan, az északi Gyeonggi tartomány tűzoltóságának tisztviselője elmondta, hogy

legalább három autós súlyos sérüléseket szenvedett, egy másik személy pedig szívrohamot kapott és a kórházban halottnak nyilvánították.

Legalább 29 személyt kezeltek könnyű sérülésekkel a közeli kórházban.

A helyi katasztrófavédelem buszokkal szállította haza a helyszínről azokat az embereket, akiknek nem volt szüksége kórházi kezelésre.

A baleset az autópálya Pocheonba vezető szakaszának közelében történt, mintegy 40 kilométerre északra a fővárostól, Szöultól.

A jeges útviszonyok és a havazás miatt több közlekedési baleset is történt az országban a hétvégén.

A belügyi és biztonsági minisztérium szerint a hétvégi havazások és a hétre előre jelzett fagypont alatti hőmérséklet miatt az útviszonyok valószínűleg továbbra is veszélyesek maradnak a főváros nagy részén, valamint a középső és keleti régiókban.

A keleti Gangwon régió egyes területein 40-60 cm hó hullott. Hétfő reggelig legalább kilenc autópálya-szakasz, valamint tucatnyi tengeri közlekedési útvonal és túraútvonal is lezárásra került.