Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő:

Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban. Elmondása szerint nagyon nehéz gyerekkora volt, az apja alkoholista volt és meghalt egy autóbalesetben, amikor ő mindössze 6 éves volt. Joseph anyja két állásban is dolgozott azért, hogy eltartsa a családot, ezért nem jutott sok ideje a fiúra és öt testvérére. A férfi azt is állította, hogy szülei gyakran küldték más családokhoz.
Joseph édesanyja azonban máshogy emlékezett vissza a fiú gyermekkorára. Azt elismerte, hogy szegények voltak és sokat kellett dolgoznia, de gyerekei sosem éheztek és nem kerültek más családokhoz sem, mint ahogy azt a férfi állította. A nő elmondása szerint fia átlagon felüli tanuló volt, mindig udvarias volt és nem mutatta gonoszság jelét.

Amikor Metheny 18 éves lett, belépett a hadseregbe. Édesanyja szerint Németországban szolgált, a férfi azonban azt állította, hogy Vietnamban harcolt, ahol heroinfüggővé vált. Az Amerikai Egyesült Államok részvétele a vietnami háborúban azonban addigra már véget ért, így egyértelmű, hogy Joseph hazudott. A drogfüggése viszont valós volt, az édesanyja azt mondta, hogy a legrosszabb dolog, ami valaha a fiával történt, az az volt, hogy drogfüggővé vált.Metheny ironikusan a Tiny, azaz a Kicsi becenevet kapta a 90-es években, mivel magas és túlsúlyos volt. Az idejét főként bárokban és hajléktalantáborokban töltötte. Később targoncavezetőként dolgozott, az így keresett pénzt alkoholra, heroinra és kokainra költötte.

Nem tudni pontosan, hogy a férfi hány embert ölt meg, azonban a nyomozók szerint 5 és 13 között lehet az áldozatainak a száma. Metheny főként olyan fiatal fehér prostituáltakat választott, akiknek drogproblémáik voltak. Mielőtt végzett a nőkkel, brutálisan megerőszakolta őket. A testeket pedig elrejtette. A nők húsosabb részeit azonban megtartotta és hűtőben tartotta, végül hamburgert készített belőlük.Az emberi húst ledarálta, majd sertés- és marhahússal keverve hamburgerpogácsát csinált belőle, majd gyanútlan vásárlóknak adta el egy út menti grillbódéban. Az emberek nem is tudták, hogy mit esznek. A férfi a tárgyalásán azt mondta a hamburgerekről, hogy: Nagyon finomak voltak. Az emberi test íze nagyon hasonlított a sertéshúséhoz. Senki sem tudja megkülönböztetni.

A férfi 1996 decemberében megkérte egy barátját, hogy segítsen elrejteni egy lány holttestét, akit egy hónappal korábban gyilkolt meg. A barát ahelyett, hogy segített volna Josephnek, értesítette a rendőrséget, akik még aznap letartóztatták és gyilkossággal vádolták meg a férfit. Metheny nem tagadta a tetteit, azokról részletesen beszámolt a rendőröknek. Azt mondta, hogy azért gyilkolt, mert élvezte, felpörgött tőle és szerette csinálni. Valamint azt is hozzátette, hogy sosem fog bocsánatot kérni a gyilkosságokért.2000-ben életfogytiglanra ítélték. A börtönben halt meg 2017-ben.

Forrás: DailyStar,All That's Interesting